Pretraga

Student servis objavio radno vrijeme za 2023.: Opet planiraju raditi skraćeno četiri dana prije blagdana

A- A+

Student servis u Zagrebu je i za 2023. godinu najavio datume kad će raditi skraćeno, do 13 sati. Opet planiraju, čak i po četiri dana uoči određenih blagdana, skratiti radno vrijeme. No, uz popis datuma napominju da će ‘naknadno objaviti ukoliko će raditi skraćeno’. Ovo je praksa koja, podsjetimo, postoji godinama, a lani su, u barem jednom navratu, djelatnice radile normalno na dan kad je bilo najavljeno skraćeno radno vrijeme.

SCZG studenti

Studentski centar Zagreb
Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Student servis česta je stanica za brojne studente. Prema posljednjim podacima Eurostudenta, za njih preko 70 posto koji povremeno ili redovito uz svoj studij i – rade. Tamo odlaze predići ugovore, isplatiti ugovore, produljiti članstvo. Svaki sveučilišni grad, plus još neki, ima svoj Student servis, pa tako, očekivano, i Zagreb koji je dom našeg najvećeg i vodećeg javnog sveučilišta.

Student servis pri Studentskom centru u Zagrebu već neko vrijeme ima zanimljivu praksu. Početkom godine objave sve datuma kada će u toj godini, uoči blagdana i državnih praznika, imati skraćeno radno vrijeme, od 7:30 do 13 sati, umjesto uobičajenih 15:30. Zanimljivo, nekada znaju raditi skraćeno i po četiri dana prije nekog praznika ili blagdana. Tako, primjerice, u petak znaju skratiti radno vrijeme zbog blagdana koji je u utorak.

Objavili su datume za 2023. godinu

Na svojim su web stranicama objavili i kalendar skraćenog radnog vremena za 2023. godinu. Student servis u Zagrebu, važna informacija za sve njihove korisnike, na sljedeće datuma planira raditi skraćeno, od 7:30 do 13:00 sati.

5. siječnja, četvrtak;
7. travnja, Veliki petak;
28. travnja, petak;
26. svibnja, petak;
7. lipnja, srijeda;
21. lipnja, srijeda;
4. kolovoza, petak;
11. kolovoza, petak;
31. listopada, utorak;
17. studenoga, petak;
22. prosinca, petak; i
29. prosinca, petak;

Iako na stranicama navode da će na te datume raditi skraćeno, u rečenici koja slijedi kažu kako će Student servis ‘nakndano objaviti ukoliko će raditi skraćeno’. Činjenica je da su tijekom 2022. godine, barem u jednoj instanci, kako smo pisali, zaposlenici Student servisa, unatoč najavljenom skraćenom radnom vremenu, radili normalno, što nam je telefonski potvrdila zaposlenica. No, onda se postavlja pitanje – čemu ova odluka početkom svake godine?

Izdvojeni članak
studentski centar zagreb

Zvali smo Student servis, kažu da je ‘lažna vijest’ da rade skraćeno: To im, inače, piše na stranici

Opet rade skraćeno četiri dana prije blagdana

Neovisno, osvrnimo se malo na isplanirane datume i skraćeno radno vrijeme. Zanimljiv je, primjerice, 28. travnja, petak kada bi Student servis trebao raditi skraćeno uoči Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, koji pada u ponedjeljak.

Još interesantniji je 26. svibnja, petak, kada bi trebali raditi skraćeno uoči Dana državnosti koji pada tek na utorak 30. svibnja. Slično je i s 11. kolovoza, petak, kada bi se također trebalo raditi skraćeno uoči blagdana Velike Gospe, koji pada tek na utorak 15. kolovoza.

Jesu li u Student servisu isplanirali raditi skraćeno? Jesu. Hoće li uistinu raditi skraćeno na sve od navedenih datuma? Ne znamo jesu li i oni sami sigurni jer je lani bilo instanci u kojima su zaista zatvarali vrata u 13 sati, a onda i barem jedna kad su normalno radili unatoč najavi na stranicama da će raditi skraćeno.