Pretraga

Zvali smo Student servis, kažu da je ‘lažna vijest’ da rade skraćeno: To im, inače, piše na stranici

Student servis danas ipak nije radio skraćeno. Potvrdila nam je to zaposlenica kojoj, pak, nije jasno tko širi te ‘lažne vijesti’. Obavijestili smo je da informacija o skraćenom radnom vremenu za niz datuma u ovoj godini, uključujući i današnji, 17. studenoga, stoji na službenoj stranici Student servisa.

studentski centar zagreb

Studentski centar Zagreb
Foto: Ivan Božić; srednja.hr

Početkom godine zagrebački je Studentski centar na svojim stranicama objavio važnu obavijest – listu datuma na koje će Student servis, gdje studenti radnici podižu i donose svoje ugovore za posao, raditi skraćeno.

Riječ je o danima koji prethode važnim državnim praznicima i blagdanima, kada će Student servis, prema toj obavijesti, raditi od 7:30 do 13:00 sati, umjesto do 15:30 sati, što je regularno radno vrijeme od ponedjeljka do petka. Listu tih datuma možete vidjeti ispod, u snimci zaslona obavijesti sa službene web stranice SCZG-a.

student servis

Obavijest o skraćenom radnom vremenu, lista datuma za 2022. godinu
Foto: Screenshot web stranice SCZG-a

Ipak ne rade skraćeno?

Jedan od dana kada Student servis po planu treba imati skraćeno radno vrijeme je i danas, 17. studenoga, uoči sutrašnjeg Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. No, kako nam se već javila nekolicina studenata da to nije istina i da šalteri rade normalno, odlučili smo kontaktirati Student servis.

Izdvojeni članak
student servis zagreb

Student servis opet radi skraćeno, dan prije blagdana: ‘Studentima tih sat-dva igra veliku ulogu’

Javila nam se ženska osoba koja je na naš upit potvrdila da Student servis danas radi normalno, do 15:30 sati. Ne zna, kazala nam je, tko širi te ‘lažne vijesti’ da šalteri rade skraćeno. Uvijek su tu, istaknula nam je u telefonskom razgovoru, da ‘otpreme sve studente koji ih trebaju’. Pojasnili smo joj da je to što naziva lažnim vijestima službena obavijest na stranicama Student servisa, no nismo dobili povratni komentar.

Za vrijeme pripreme ovoga teksta poslali smo i dopis na mail adresu naslovljenu na voditelja Student servisa. Tko je trenutno voditelj, ne možemo sa sigurnošću reći, jer na stranicama SCZG-a – to ne piše. Doduše, nismo sigurni koliko je svaka pojedina informacija na službenim stranicama SCZG-a relevantna, uzmemo li u obzir ovu dubiozu s radnim vremenom Student servisa gdje stvarnost ne odgovara objavljenim informacijama.


IONAKO RADE KRAĆE NEGO PRIJE

Student servis nekada je radio od 7:00 do 18:00 sati od ponedjeljka do petka. U nekom je trenutku redovno radno vrijeme skraćeno na 7:30 do 15:30, a onda, ovisno o blagdanima, ponekad i skraćenije do svega 13:00 sati.


Čeka se nova web stranica

Dotaknimo se ovom prilikom i web stranice zagrebačkog Studentskog centra. Nepregledna je to džungla informacija na koju se studenti već godinama žale, a vodstvo je neke primjedbe tijekom ove godine, čini se, ipak počelo shvaćati ozbiljno.

Izdvojeni članak
studentski centar zagreb

Studentski centar uskoro će dobiti novu web stranicu: ‘Trenutno je u fazi testiranja’

Kako smo pisali sredinom rujna, Studentski centar je, osim pokretanja nove stranice na Facebooku, odlučio izraditi novu web stranicu. U planu nabave za ovu godinu isplanirali su trošak od okvirno 150.000 kuna za taj pothvat.

Iz ureda upravitelja Mirka Bošnjaka tad su nam rekli da je postupak jednostavne nabave proveden i zaključen još u veljači ove godine. Mjesec kasnije potpisan je ugovor, a rok za izradu, implementaciju i održavanje web stranice ugovoreno je na 18 mjeseci. Nova je web stranica trenutno u fazi testiranja, a očekuje se, kazali su nam u rujnu iz Bošnjakovog ureda, da će uskoro biti u produkciji. Još uvijek čekamo novu web stranicu.