Pretraga

Studenti FPZG-a udružili snage: Pokrenuli su Radioteleviziju Student

A- A+

Radio Student i Televizija Student odlučili su udružiti snage te su ove dvije edukativne platforme s ciljem praktične izobrazbe studenata Fakulteta političkih znanosti pokrenule Radioteleviziju Student. Radijski program se svakodnevno emitira u sklopu televizijskog programa iza ponoći, a sve je plod produkcije studenata FPZG-a.

Foto: privatna arhiva

Studenti Fakulteta političkih znanosti koji rade na Radio Studentu i Televiziji Student odlučili su udružiti snage te su ove dvije edukativne platforme s ciljem praktične izobrazbe pokrenule Radioteleviziju Student. U cilju praktične izobrazbe FPZG-ovaca, od sad će se radijski program emitira u sklopu televizijskog programa svakodnevno iza ponoći.

Izdvojeni članak

Radio Student počeo s emisijom o konoplji: ‘Ovu plemenitu biljku su koristili naši stari, a mi se je sramimo’

Radio i Televizija postali Radiotelevizija Student

Zahvaljujući novoj opremi, Radio Student od nedavno možete gledati i preko video streama, te tako pratiti što se zbiva u režiji i studiju radija koji nije za svakoga. Upravo je nova tehnička podloga omogućila da kvalitetne video snimke reemitiraju televizijski kolege u svom programu.
Iako radijski medij nije vizualan, ovaj projekt predstavlja rad Radio Studenta u novom obliku, te stavlja pod povećalo društveno odgovorni rad radija, kao i širok spektar tema koji pokriva.

Svake noći iza ponoći na Televiziji Student za sada možete pogledati snimke emisija i pratiti koji je sastav nastupio akustično u ‘Iskopčanom petku’, saznati najnovija zbivanja na književnoj sceni u ‘Knjiškom moljcu’, naučiti više o našem planetu u ekološkoj emisiji ‘A gdje su kitovi’ ili pak spoznati ekološke i socijalne probleme čovječanstva u emisiji ‘Strah od slobode’.

Izdvojeni članak

Studenti za studente: iz podruma FPZG-a kreće TV Student

Proizvodnja kvalitetnijeg medijskog programa

Kroz svojih 18 godina djelovanja Radio Student kontinuirano promiče vrijednosti poput tolerancije, ljudskih prava, ravnopravnosti, kritičke misli, potiče rad civilnog društva, a često medijski prostor daje marginaliziranim temama i skupinama. Uz sve to, prostor daje i mladim i neafirmiranim glazbenicima, a s gotovo 35 emisija tjedno raspon tema koje Radio Student pokriva je zaista širok.

Ministarstvo kulture nedavno je Radio Student ocijenilo kao izvrstan primjer medija koji je nadišao svoju prvotnu funkciju edukativne platforme i čije postojanje znatno obogaćuje hrvatski medijski prostor baveći se temama koje dobivaju malo prostora u mainstream medijima.

Ekstenzija djelovanja Radio Studenta i partnerstvo s Televizijom Student proširuje rad oba medija, dajući još jedan element u edukaciji studenata Fakulteta političkih znanosti, ali i proizvodnji kvalitetnog medijskog programa.