Pretraga

Radio Student počeo s emisijom o konoplji: ‘Ovu plemenitu biljku su koristili naši stari, a mi se je sramimo’

A- A+

Prva studentska radio postaja u Hrvatskoj, čiji je naglasak na obrazovnim značajkama – današnjeg naziva radio Student, od četvrtak 5. prosinca uvela je novu emisiju Konoplja na radiju. Emisija kojoj je sam radio na FPZG-u izašao u susret traje 45 minuta, voditelji su u eteru sa stručnim sugovornicima, uzgajivačima, aktivistima, profesora, te ostalim stručnjacima, a emitirat će se svakog prvog četvrtka u mjesecu u 22 sata. Urednik Konoplje na radiju Mislav Burić nam je otkrio kako je došao na ideju i zašto je spomenuta emisija doživjela upravo u trenutku kad su vapaji za legalizacijom marihuane u našoj državi sve glasniji.

www.radiostudent.hr

– Dok nam društvo pada u ponor zaostalosti, neinformiranosti i manjka interesa,  radio Student se upustio u Sizifov posao da prosvijetli naše elite s progresivnim programom. Pozivamo vas da nam se pridružite i poslušate prvu emisiju radijskom eteru koja je u potpunosti posvećena biljci konoplji, riječi su kojima je ekipa prve studentske radio postaje u Hrvatskoj najavila novu emisiju Konoplja na radiju.

Izdvojeni članak

Mladi priželjkuju legalizaciju marihuane, ali zaziru od još jednog referenduma

Konoplja na radiju služi za educiranje neinformiranih građana

S obzirom da se od 1996. godine, kada je nastala spomenuta postaja, pa sve do danas na 100.5 MHz emitira sadržaj čiji je naglasak na obrazovanju, cilj emisije o konoplji također je educirati neinformirane građane.

– Ideja emisije je iznijeti činjenice o biljcu za koju se tvrdi da je odlična za ekonomiju, medicinu, biljni i životinjski svijet. Svakog dana čujemo da se netko pokušava izliječit uljem od ‘trave’, a neki i uspijevaju. Doktori povremeno predlažu pacijentima konzumaciju, sudovi povremeno oslobađaju od optužbe za uzgoj jer je osoba oboljela od PTSP-a, multiple skleroze i slično. S druge strane policija po zakonu, koji je neprecizno napisan, uhićuje svakoga pa čak i one koji uzgajaju ili uvoze pogrešnu industrijsku konoplju, objasnio nam je urednik emisije Mislav Burić.

Izdvojeni članak

Stranica ‘Želimo referendum za legalizaciju marihuane u Hrvatskoj’ raste iz sata u sat

Za razgovor i iznošenje činjenica nikad nije prekasno

Konoplja na radiju emitirat će se svakog prvog četvrtka u mjesecu u 22 sata, a koncipirana je na način da traže stručne sugovornike, ugošćuju uzgajivače, aktiviste, profesore te sve one koji su upućeni u temu oko ove biljke.

– Za razgovor i iznošenje činjenica nikad nije prekasno. Ovu plemenitu biljku su koristili naši stari, a mi se je sramimo, odgovorio nam je Burić na upit zašto su se tek sada odlučili za emisiju. 

Također nam je otkrio da prva emisija nije igrom slučaja startala u četvrtak 5. prosinca, nego se tada obilježavala 80. obljetnica završetka alkoholne prohibicije u SAD-u. Za kraj je istaknuo kako je sam radio smješten na FPZG-u izašao u susret ovom bitnom projektu.

Ako niste poslušali prvih 45 minuta posvećenih konoplji, sljedeći tremin kad je zakazana edukativna i zanimljiva emisija radija Student je na samom početku Nove 2014. godine, točnije u četvrtak  2. siječnja.