Pretraga

Studenti imaju sve manje novaca, ali bar imaju popuste

A- A+

Iako su studenti obično oni koji nemaju dovoljno novaca i krpaju kraj s krajem, a uz posljednje novosti o povećanju participacija džepovi su im prazniji nego ikad, nije sve tako sivo. Bar status redovnog studenta donosi neke beneficije. To su popusti na razne aktivnosti i proizvode, a razlikuju se od grada do grada. Najpovoljnije žive zagrebački studenti, što nije neobično, jer ipak je u tom gradu studentska populacija najbrojnija.

Karte za kazališta, muzeje i izložbe studenti mogu dobiti i po 50 posto nižoj cijeni od one za obične smrtnike. Također mnogi dućani obuće i odjeće, ali i frizerski i kozmetički saloni nude popuste od 5 i više posto uz predočenje studentske ‘zlatne’ kartice, iksice.

Izdvojeni članak

Povisili im školarine jer nemaju novca od novih studenata

16 lipa za kopiranje

Upisnina za knjižnice je u većini gradova snižena za studente, a cijena fotokopiranja na mnogim mjestima je izuzetno niska. Student će platiti oko 16 lipa po jednoj stranici u fotokopiraoni, ako zna gdje treba otići. Takve kopiraone se u Zagrebu nalaze u blizini većine fakulteta.

Splitski studenti također imaju popuste, no ne kao njihovi zagrebački kolege. Tako u Splitu student može otići na izložbu, u kino ili pak kazalište uz popust od 30 do 50 posto, prenosi danas.hr.

Taksi, vlak i bus – bar malo jeftinije

U Rijeci studenti nemaju velikog izbora, ali zato imaju jedan specifičan popust, onaj za vožnju taksijem.
Osim toga, studenti se mogu i HŽ-om voziti jeftinije. Tako će svaki redovni student povratnu kartu vlakom od Zagreba do Splita platiti 180 umjesto 360 kuna.

No, ‘kvaka’ je u tome da popust ne mogu ostvariti tijekom sezone, odnosno kroz ljeto kad bi im i najviše koristio.
Što se tiče vožnje autobusom, tek poneki autoprijevoznici nude popuste, no to su zanemarivi iznosi na popust od svega par posto.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap