Pretraga

Studenti sa Šare jutros u 6:30 marširali i zasvirali budnicu

A- A+

Već tradicionalna Šarijada, dani Studentskog doma ‘dr. Ante Starčević’ jutros su započeli na najoriginialniji mogući način. Studenti su odlučili marširati od paviljona do paviljona i to uz sviranje budnice. Reakcije su bile razne – od zatvaranja prozora do oduševljenog mahanja. Kakogod, ovim događajem izazvali su pažnju i na pamtljiv način ušli u ovogodišnju feštu doma, Šarijadu.

Iako je Studentskim dom ‘Stjepan Radić’ na Savi popularan po svojim Radićevim danima, to ne znači da studenti iz drugih domova ne organiziraju jednako zanimljive dane svog doma. Jedan takav primjer je već tradicionalni Dan Šare, Studentskog doma ‘dr. Ante Starčević’ na Šari. Jutros je ova manifestacija započela na najglasniji način – budnicom.

– Imamo već tradicionalni Dan Šare na kojem će studenti sudjelovati u različitim sportovima i družiti se uz dobru glazbu. To je već uobičajeno no ono što je ove godine bilo novo jest grupa studenata koji su u ranu zoru,odnosno oko 6 sati i 30 minuta ispred svakog šarskog paviljona zasvirali budnicu, kazala nam je Jasmina Černeka, jedna od stanarki sa Šare. 

Studenti su marširali od paviljona do paviljona, a zvuci trube budili su studente. Dok je nekima ovo bilo grozno buđenje i zatvarali su prozore, jer je 6 sati i 30 minuta ujutro prava zora za svakog studenta, drugi su bili oduševljeni. Simpatično su pozdravili ideju budnice i fotografirali svoje kolege.
Ova budnica uvertira je za dan prepun sportskog i glazbenog programa koji počinje na Šari, a glavna fešta će trajati do dugo u noć.