Pretraga

Što je dozvoljeno u studentskim danima, ali ne i kasnije

A- A+

Poznato je kako studentima pođu za rukom razne stvari kojih se nitko drugi ne bi ni sjetio. Nespavanje po nekoliko dana, odlazak na predavanja u alkoholizirnom stanju, jedenje pokvarene hrane i slične navike svojstvene su spomenutoj populaciji samo za vrijeme studiranja. Pogledajte nekoliko stvari koje prestaju onog trena kad uzmete diplomu u ruke i postanete svjesni da više niste studenti.

www.nemosvjerovat.com

Koliko god se trudli ostati mladi duhom, nakon što završite studij automatski odbacujete neke navike koje ste stekli u tom razdoblju. Već smo izdvojili vještine koje samo studenti posjeduju, no sad provjerite s čim se većina mladih ljudi nakon diplomiranja pozdravlja, jer nastupa ozbiljniji i oštriji period života.

Izdvojeni članak

Vještine koje jedino studenti posjeduju

Spavanje u knjižnici

Spavanje u knjižnici redovna je praksa pojedinih studenata, pogotovo onih koji si nadobudno rezerviraju mjesto za noćno učenje, primjerice u NSB-u. Znajući da ste student, tko god vas vidi pomislit će kako ste se iscrpili od silnog učenja, dok bi spavalica u kasnijoj dobi vjerojatno izazvala podrugljive komentare.

Popodnevno spavanje

Nakon spavanja o knjižnicama, još jedna stvar koju su u mogućnosti napraviti samo studenti je i popodnevna spavanka. Ponekad se zna dogoditi i to da se zamijene noć i dan, pa su zapravo popodnevni sati jedini kada uspjevaju na kratko sklopiti oči. No, kad izgubite status studenta postajete svjesni kako ćete se uskoro i te navike morati odreći i bez nje biti do mirovine.

Prihvaćanje posla bez plaće

Jedino u studentskim danima uopće možete razmatrati poslovnu ponudu za koju znate da nećete dobiti ni lipe. Volontiranje i drugi neplaćeni poslovi luksuz su koji uživa jedino studentska populacija. Međutim, čim diplomirate počinjete razmišljati o samostalnosti pa vam ne pada na pamet raditi za nekoga tko vam neće davati plaću.

Izdvojeni članak

Deset navika koje imaju uspješni studenti

Korištenje praznih boca za dekoraciju

Nakon svake organizirane pijanke u stanu, prazne boce se ne bacaju nego se slažu po kuhinjskim elementima ili policama. Vjerojatno je svaki student prošao fazu kad je prazne boce od alkohola slagao i ponosno pokazivao svim gostima kao da se radi o trofejima. Tada ste svima kul i zabavni jer odajete dojam osobe koja može puno popiti i voli zabavu, no čim diplomirate s tim prestajete. Zamislite kakav biste dojam ostavili da vam dođu poslodavac i kolege s posla na druženje i da ugledaju na kuhinji po veličini poslagano 30-ak boca.

Provođenje cijelog dana u spavaćici

U vrijeme spremanja ispita studenti koji se ne odluče za učenje po knjižnicama ponekad provedu par dana u spavaćici. Budući da se radi o stresnom periodu kada su vaše misli usmjerene samo na svladavanje literature, rijetko kome padne na pamet presvlačiti se nakon buđenja kad znate da se cijeli dan nećete micati iz stana.