Pretraga

Stvari koje morate napraviti u studentskim danima

A- A+

Sigurno su vam svi govorili, kad ste upisali fakultet, kako su studentski dani najljepši period u životu jer se većina mladih ljudi odvoji od roditelja, koji ih još uvijek financiraju, a jedina im je obaveza da polože ispite. Postoji nekoliko stvari koje biste svakako trebali napraviti dok ste studenti, jer ih samo tada možete napraviti, jer kasnije možda nećete imati vremena niti prilike.

Studenti se često nasmiju na izjave kako proživljavaju najljepše razdoblje svog života, no činjenica je da je ta izjava točna. Ne brinete se o financijama, uglavnom ste daleko od roditeljskog nadzora, a jedina vam je obaveza učenje i uživanje kad god vam se ukaže prilika. Kako biste zauvijek pamtili svoje studentske dane pogledajte koje biste stvari trebali napraviti, jer kasnije nećete biti u mogućnosti.

Izdvojeni članak

Najsretniji su studenti koji piju


Život u studentskom domu

– Ako niste živjeli u studentskom domu, ne znate što je pravi studentski život, jedna je od najraširenijih izjava među studentima. Poznato je kako su u domovima najbolji tulumi, a održavanje sobe ne zahtjeva pretjerani angažman. Nije istina kako se u domovima ne može učiti, stoga vam to ne treba biti prepreka. Kad shvatite kako tamo možete boraviti samo dok ste student, onda će vas povući želja da bar na kratko pokušate dijeliti sobicu s nepoznatom osobom te prisustvovati na svim tulumima koje orgaiziraju vaši docimeri.

Volontiranje zbog osobnog zadovoljstva

Nakon što dobijete diplomu u ruke, volontiranje vam neće biti ni na kraj pameti. Stoga ako imate želju okušati se u nečemu, pomoći drugima ili čisto steći neko iskustvo, onda vam je volontiranje idealna prilika za to. Osim što ćete dobrovoljni i besplatni rad moći navesti u svom životopisu, bit ćete zadovoljni jer ste napravili nešto zbog osobnog zadovoljstva.

Izdvojeni članak

Razlozi zbog kojih studenti padaju ispite

Raditi ono čim se ne želite baviti u budućnosti

Studenti koji imaju više slobodnog vremena obično traže poslove preko Student servisa. Postoji mogućnost da zaradite solidnu svotu novca, pa svoje roditelje financijski rasteretite, a i ako to ne bude slučaj, dovoljno je stjecanje radne navike. Svaki posao koji budete radili, bilo na duži ili kraći period, biti će novo iskustvo za vas. Također ćete osjetiti kako je to biti plaćen za uloženi trud i vrijeme te ćete na oprezniji način trošiti novac koji ste zaradili, nego onaj koji vam dolazi u džep na lijepe oči.

S ekipom otputovati u stranu zemlju

Jedino dok ste na nekom fakultetu imate mogućnost otputovati u stranu zemlju s velikim popustom. Ako vas se skupi ekipa od nekoliko studenata, za cijeli put će vam trebati još manje novca nego što ste očekivali. Kad ste student, a nisu u tijeku ispitni rokovi, lako možete odvojiti nekoliko dana za posjet nekoj egzotičnoj zemlji, koju možda nikad ne biste vidjeli kad imate stalan posao.

Prijaviti se na Erasmus

Ako ste druželjubivi te volite upoznavati nove ljudi, pri tom želite naučiti ponešto o drugoj kulturi i narodu, Erasmus je idealna stvar za vas. Hrvatska se u taj program uključila prije četiri godine te se od tada svaki hrvatski student može prijaviti, kako bi studirao jedan ili dva semestra u drugoj eurposkoj zemlji. To je također moguće samo za vrijeme studentskih dana, stoga bi bilo poželjno okušati sreću te iskoristi priliku koja vam se pruža.

Izdvojeni članak

Vještine koje jedino studenti posjeduju

Upisati tečaj stranog jezika

Kao što je stvar s popustima na studentska putovanja, isto tako možete naučiti neki strani jezik po povoljnijoj cijeni. Danas skoro ne postoji mlada osoba koja ne zna engleski jezik, stoga bi bilo odlično da iskoristite još jednu prednost studentskog statusa pa upišete tečaj nekog drugog stranog jezika.

Istraživati okolinu

Ako ste se zbog fakulteta preselili u drugi grad, koji je veći od vašeg rodnog mjesta te ima više spomenika, muzeja, kazališta i sličnih stvari, trebate istražiti sve što vam nova sredina nudi. Čim uhvatite slobodnog vremena, obilazite zanimljiva mjesta, saznajte ponešto o arhiteturi ili različitostima na koje ćete naići.