Pretraga

Studenti splitskog Prava, od sada možete na stručnu praksu u Gradsku upravu: Provjerite ispunjavate li uvjete!

A- A+

Studenti Pravnog fakulteta u Splitu od sada imaju novu vrijednu mogućnost za stručnu praksu tijekom studija. Dekan njihovog fakulteta Željko Radić potpisao je jučer ugovor o poslovnoj suradnji sa zamjenicom splitskog gradonačelnika Jelenom Hrgović, kojim je Grad Split postao fakultetska nastavna baza. Tako će Grad Split za studente Prava organizirati stručnu praksu s ciljem stjecanja konkretnih praktičnih znanja i vještina. Na trotjednu praksu u Gradsku upravu mogu studenti završnih godina petogodišnjeg studija i trogodišnjeg stručnog upravnog studija.

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i dekan splitskog Pravnog fakulteta Željko Radić potpisali su danas ugovor o poslovnoj suradnji kojim Grad Split postaje fakultetskom nastavnom bazom | Foto: split.hr

Suradnja Grada Splita i splitskog Pravnog fakulteta uvelike će pomoći budućim pravnicima u razvitku njihovih stručnih vještina. Tako će studenti Pravnog fakulteta u Splitu imati priliku odraditi trotjednu praksu u Uredu Grada, upravnim odjelima za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, financijsko upravljanje i kontroling; te službama za društvene djelatnosti; i za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima.

Tko može na stručnu praksu u Gradsku upravu?

Izdvojeni članak

‘Tijekom rokova nemamo gdje učiti niti jesti’: Zagrebački studenti zahtijevaju otvaranje menze u NSK

Praksu će u Gradskoj upravi moći odrađivati studenti završnih godina (deseti semestar) petogodišnjeg studija i (šesti semestar) trogodišnjeg stručnog upravnog studija, a provodit će se u dva turnusa. Provedba sporazuma počela je s jučerašnjim danom (ponedjeljak, 5. ožujka), a na trotjednu praksu će dolaziti 13 studenata s kojima će mentori prolaziti obrađene upravne predmete.

Grad Split će u tu svrhu, iz redova zaposlenika, imenovati stručne osobe – mentore, koji će educirati studente za praktičan rad. Mentori će voditi potrebnu evidenciju o radu studenata, stjecanju konkretnih praktičnih znanja i vještina, napredovanja, predlagati ocjenu uspješnosti obavljene prakse i osposobljenosti za samostalan rad te o cjelokupnim rezultatima pojedinog studenta pravovremeno pismeno izvještavati Pravni fakultet.

Obostrano zadovoljstvo novom suradnjom

Dekan splitskog Pravnog fakulteta Željko Radić zadovoljan je novom suradnjom s Gradskom upravom.

Izdvojeni članak

Hrvatski studenti očajni u Španjolskoj: Smrzavamo se iako su temperature mnogo više nego u Zagrebu

– Rekao bih da je Grad čak imao i inicijativu u realizaciji ove suradnje koju smo mi potakli, s obzirom da je praktična nastava osobito važna baš za pravnike. Imamo dogovore i sa pravosudnim institucijama, tu je i županija, ali u administrativnom smislu Grad pruža najveće mogućnosti studentima“, kazao je dekan Radić, dodavši kako će stečena znanja proširiti pravnička znanja studenata, jer ona ne mogu ostati samo na onome stečenom iz knjiga.

Suradnjom su zadovoljni i u Gradu.

– Stjecanje praktičnog znanja u okviru fakultetskog obrazovanja predstavlja novu razinu razvoja Sveučilišta čime se sve više otvaraju vrata praktičnim znanjima i stvarnom susretu s poslovnom budućnošću. U tom smislu je Gradska uprava, kao složeni sustav sa složenim procesima rada i upravljanja, kao mjesto gdje se stječu potrebna znanja i vještine prikladna da studenti vide kako uprava radi, kako izgleda radni dan, što znače upravni postupci, pravni akti, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović i naglasila kako je Split sveučilišni grad te da im je budućnost mladih ljudi važna, kao i njihovo zadržavanje na području grada.