Pretraga

Na ERF-u izabrali staro-novog dekana, želi povećati kvotu logopedije: Još jedan faks ima novu dekanicu

A- A+

Na nedavnoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu za dekana Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta potvrđen je Ante Bilić Prcić kojeg su tamo za dekana izabrali drugi put zaredom. U svom programu ističe važnost unapređenja studijskih programa. Farmaceutsko-biokemijski fakultet odabrao je novu dekanicu Zrinku Rajić. Ona je radila na planu studija farmacije u Rijeci, a u programu rada za dekanicu naglašava važnost cjelovite obnove fakulteta, brigu o imovinsko-pravnim odnosima te ulaganje u opremu.

novi dekani ERF i Farmaceutski

Staro-novi dekan ERF-a Ante Bilić Prcić (lijevo) i nova dekanica Farmaceutsko-biokemijskog Zrinka Rajić | foto: Medicinski fakultet u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Senat Sveučilišta u Zagrebu na svojoj posljednjoj sjednici prošlog utorka potvrdio je staro-novog dekana Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (ERF) Antu Bilića Prcića i novoizabranu dekanicu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Zrinku Rajić. Oni će svoje dekanske dužnosti preuzeti u listopadu i na njima biti sljedeće tri akademske godine, dakle do akademske godine 2026./27.

Staro-novi dekan ERF-a u programu ističe kontinuiranu borbu za dobivanje novih prostora

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu ponovno je za dekana odabran Bilić Prcić. On je bio jedini kandidat. Iz njegova životopisa vidljivo je da je diplomirao na tom fakultetu, a doktorirao je 2007. godine. Tijekom karijere radio je u Poglavarstvu Grada Zagreba, Centru za autizam i Centru za odgoj i obrazovanje ‘Vinko Bek’. Bio je koordinator CARNET-ove ustanove i savjetnik u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Radovi na Google Scholaru citirani su mu 186 puta. U radovima se često bavi područjem oštećenja vida.

– U svom programu, profesor Bilić Prcić naglašava važnost unapređenja studijskih programa, posebno u kontekstu povećanja interesa za određene programe, poput studija Logopedije. Ističe kontinuiranu borbu za dobivanje novih prostora kako bi fakultet mogao odgovoriti na rastuću potražnju i povećati upisnu kvotu na navedeni studijski program. Također, predloženik vodi računa o međuljudskim odnosima unutar fakulteta te naglašava važnost stvaranja atmosfere u kojoj će se svi osjećati dobro, kao u obiteljskom okruženju, stoji u zapisniku sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu o programu rada Bilića Prcića.

Izdvojeni članak

Dekan Agronomije, koji je žustro branio Borasa, izgubio na izborima: Evo tko ga nasljeđuje

Tko je nova dekanica Farmaceutskog? Radila na programu studija farmacije u Rijeci

Zrinka Rajić na izborima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta za dekana pobijedila je Ivana Pepića. Rajić je izvanredna profesorica na Zavodu za farmaceutsku kemiju, a trenutno je tamo prodekanica za znanost i istraživanje. Od 2004. zaposlena je na fakultetu, a doktorirala je 2008. godine. U akademskoj godini 2016./17. bila je predsjednica Povjerenstva za osiguravanje kvalitete, a u tri sljedeće akademske godine bila je prodekanica za kvalitetu poslijediplomskih specijalističkih studija i predsjednica Vijeća za specijalističke studije. Rajić je i dio Vijeća biomedicinskog područja na Sveučilištu u Zagrebu, članica Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog farmaceutskog društva.

– U ožujku 2006. boravila je na Tehnološkom sveučilištu u Grazu, Institutu za analitičku, radio i mikrokemiju, a od rujna 2007. do ožujka 2008. na ETH, Zürich, Laboratoriju za organsku kemiju. Od 1.2.2010. do 31.1.2011. boravila je na poslijedoktorskom usavršavanju u SAD-u, na Duke University. Sudjelovala je u izradi plana i programa integriranog preddiplomskog i diplomskog
sveučilišnog studija Farmacije pri Sveučilištu u Rijeci, stoji u njezinom životopisu.

Na Google Scholaru piše da su joj radovi citirani 1.395 puta. Bavi se sintezom, karakterizacijom i biološkim djelovanjem novih potencijalnih djelatnih tvari. Dobila je nagradu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta za postignuća u znanstvenom i nastavnom radu 2019. godine. Nositeljica je kolegija Farmaceutska kemija 1 te sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija Farmaceutska kemija 2 i Odabrana poglavlja iz farmaceutske kemije.

– U svom programu naglašava važnost cjelovite obnove fakulteta, brigu o imovinsko-pravnim odnosima te ulaganje u opremu kako bi se osigurala kvalitetnija nastava i istraživanje. Ističe važnost mobilnosti i međunarodne suradnje te brigu o zaposlenicima fakulteta kako bi se ostvarili postavljeni ciljevi, stoji o njezinom programu rada u zapisniku sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu.