Pretraga

Studentski centar dijeli studentima oko 4,5 milijuna kuna: Evo kako se možete prijaviti

A- A+

Studentski centar u Zagrebu dijeli oko 4,5 milijuna kuna studentima za njihove projekte i aktivnosti. Projekti u kulturi, znanosti, edukaciji, ako se organiziraju samo za studente, možete prijaviti na ovaj javni poziv. Rok za slanje dokumenata je 13. siječnja 2023. godine.

studentski centar zagreb

Studentski centar Zagreb
Foto: Ivan Božić; srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu pustio je peti javni poziv za financiranje studentskih projekata. Studenti bi mogli dobiti fin novac, Studenti centar će im ukupno dodijeliti 4.440.989,04 kuna, odnosno 589.420,54 eura.


MORAJU PODIJELITI TAJ NOVAC

Novac koji po, sada već peti put, Studentski centar dodjeljuje za projekte namijenjene studentima tako se troši po zakonskoj obvezi. To je 0,5 posto neto iznosa koji poslodavci uplaćuju za svaki studentski ugovor.


Kultura, sport, znanost…

Studentski centar u Zagrebu ovim će javnim pozivom, kao i ranije, financirati kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije te su namijenjene samo studentima.

U javnom pozivu jasno su navedeni uvjeti prijave. Prijavitelji studentske organizacije ili studenti moraju djelovati ili studirati na visokom učilištu koje obuhvaća područje grada Zagreba ili Zagrebačke županije. Studentska organizacija, najmanje 6 mjeseci prije objave ovog javnog poziva, mora biti upisana u odgovarajući registar, a financijsko poslovanje mora voditi sukladno zakonskim propisima. Ne smije imati porezni dug niti se smije voditi kazneni postupak protiv te organizacije.

Student pojedinac prijavitelj mora biti upisan u akademsku godinu 2022./2023. na visokom učilištu na području grada Zagreba ili Zagrebačke županije i biti član isključivo Student servisa pri Studentskom centru u Zagrebu što dokazuje potpisanom izjavom. Rad članova i studenata mora piti volonterski, a prijava na javni poziv mora imati sve popunjene obrasce.

Možete prijaviti više projekata

Na ovaj javni poziv isti prijavitelj može prijaviti više različitih projekata, ali svaki od njih mora biti prijavljen na posebnom obrascu. Zahtjev mora ispunjavati sve kriterije i uvjete, a rok za dostavu zahtjeva je 13. siječnja 2023. godine.

Zahtjev za dostavu se šalje u dva primjerka putem preporučene pošte na adresu Sveučilište u Zagrebu – Studentski centar u Zagrebu, Zagreb, Savska 25 s naznakom ‘Peti javni poziv za dostavu zahtjeva za financiranje studentskih aktivnosti – NE OTVARATI’.

Koje sve dokumente trebate skupiti, obrasce popuniti i poslati sa zahtjevom za dodjelu sredstava pogledajte u dokumentu petog javnog poziva ispod. Ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab