Pretraga

Studentski zbor u Splitu ima staro-novog predsjednika: Izbori za sveučilišnu listu još se čekaju

A- A+

Jerko Šarić ponovno je izabran za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Ovo će mu biti drugi mandat, a za njegova zamjenika izabran je Vladimir Ercegović. U predsjedništvo su uz Jerka i Vladimira imenovani i Domagoj Bendić, Katarina Alilović i Sara Kulić.

studentski predstavnici Sveučilišta u Splitu

Jerko Šarić (lijevo, predsjednik) i Vladimir Ercegović (desno, zamjenik predsjednika) | foto: Studentski zbor Sveučilišta u Splitu

Nedavno je Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na svojim internetskim stranicama objavio poziv za dostavu prijedloga za izbor predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Iako su se na natječaj mogli javiti svi studenti Sveučilišta u Splitu koji su u posljednje dvije godine studija ostvarili minimalno 60 ECTS bodova, što se ne odnosi brucoše, na kraju je na to mjesto ponovno izabran dosadašnji predsjednik Jerko Šarić.

– Vladimir Ercegović izabran je za zamjenika Predsjednika. U predsjedništvo su imenovani Domagoj Bendić, Vladimir Ercegović, Jerko Šarić, Katarina Alilović i Sara Kulić, napisali su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu na društvenim mrežama.

Izdvojeni članak
Rektor Dragan Ljutić i Sveučilište u Splitu

Zakon kaže da se studentski izbori moraju provoditi svake druge godine: U Splitu ih nije bilo od lipnja 2021.

Kao što smo pisali, iako Zakon o studentskom zboru kaže da se studentski izbori moraju provoditi svake druge godine, u Splitu ih nije bilo od lipnja 2021. Izbori za nove studentske predstavnike sa sveučilišne liste još nisu raspisani. Oko toga požalili su nam se i sami studenti. Sa splitskog Sveučilišta u studenom opravdali su se time što se na nekim sastavnicama još provode izbori, a izbori za sveučilišnu listu, tvrdili su, provode se nakon izbornog ciklusa na sastavnicama. Novo vodstvo Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu na Instagramu sada su objavili i sa samog Sveučilišta u Splitu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Studentski zbor UNIST (@szst.unist)