Pretraga

Razlozi zbog kojih studenti padaju ispite

A- A+

 

Kako se bliži kraj godine sve više se govori o državnoj maturi i upisima na fakultete. S obzirom da će neki od vas ove godine zaploviti u studentske vode, donosimo vam deset izgovora zašto ste pali ispit.

1. “Nisam znao koje poglavlje je obavezno za ovaj ispit, a koja poglavlja su za one koji bi htjeli više od dva”. 2. “Jednog od onih dana kada nisam došao na predavanje, kolega mi je javio da ispit nije danas već sljedeći petak”. 3. “Što se tiče ovog ispita, ja mogu ispit samo pivo”. 4. “Moj pas je pojeo sve moje bilješke jer sam ih ostavio preblizu njegovom obroku”. 5. “Ma ja se polako spremam, samo se nadam da ću sve što moram napraviti i stići do kolovoza. Naime, tada je jesenski rok”. 6. “Moje bilješke ostale su zaključane u prtljažniku kod bivše cure, a ona ima novog dečka koji bilda”. 7. “Noć prije ispita naručili smo pizzu i svi smo dobili salmonelu”. 8. “Naišao sam usput na beskućnika koji je spavao na klupi i pokrio sam ga skriptama da ne umre”. 9. “Ja sam gledao, tih odgovora nema na Googleu”. 10. “Zaustavila me ZET-ova kontrola, bilo ih je troje i svi su, naravno, htjeli znati tko sam pa sam na kraju zakasnio”.

Donosimo vam još i kalkulaciju kojom ćete potkrijepiti ove svoje izgovore.

Štogod vi upisali, medicinu, strojarstvo, ekonomiju ili pčelarstvo – smjer zujanje, izgovori će ostati isti. Naučite ih, trebat će vam. Sretno!