Pretraga

Sveučilište u Splitu otvorilo natječaj za upise, evo koliko je mjesta na svakom faksu

A- A+

Prijave fakulteta u sustavu Postani student u punom su jeku, a Sveučilište u Splitu ovih je dana objavilo i natječaj za upise. Ukupna upisna kvota ostala je ista kao i protekle godine, a iznosi 4.508 mjesta, od čega je njih 3.746 ‘rezervirano’ za redovite studente.

pisanje ispita_nastava_ispit

Ilustracija: Freepik

Sveučilište u Splitu je na sjednici Senata potvrdilo ovogodišnji natječaj za upise s popratnom tablicom s upisnim kvotama.

Kvota u Splitu ista kao protekle godine

Kao i protekle godine, točno u mjesto, kvota na Sveučilištu u Splitu iznosi 4.508 mjesta. Od toga je za redovite studente ‘rezervirano’ 3.746  mjesta, a za izvanredne je 574 mjesta. Ostatak mjesta raspodijeljen je na hrvatske iseljenike, one koji su maturirali prije 2010. godine i za kandidate izvan EU.

S obzirom na to da su tablice s brojem mjesta podijeljene na sveučilišne i stručne studije, iz natječaja se može iščitati da je na sveučilišnim studijima ukupno 3.225  mjesta, a na stručnima 1.283.

Izdvojeni članak
prazne klupe u učionici

Sveučilište u Rijeci objavilo broj upisnih mjesta, manje ih je nego lani: Na nekima kvota – nula

Najviše mjesta na Ekonomiji

Kada je riječ o pojedinačnim fakultetima, najviše je mjesta na Ekonomskom, 620 kada se zbroje kvote za sveučilišne i stručne studije. Po broju mjesta slijedi Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje koji na stručne i sveučilišne studije upisuje 612 novih studenata. Na Pravni fakultet ove se godine ukupno upisuje 375 novih studenata, a na Filozofski 332.

Neki fakulteti za dio svojih studija imaju i prijemne ispite, a među njima su Filozofski, za studij Psychology na engleskom te rani predškolski odgoj i obrazovanje, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije za studij arhitektura i urbanizam, kao i  Katoličko-bogoslovni fakultet za svoje studije. Prijemi se održava i na splitskoj Umjetničkoj akademiji te Kineziološkom fakultetu.

Podsjetimo, ovog ponedjeljka objavljene su orijentacijske-rang liste za upis na studije, o kojima više možete čitati ovdje. U nastavku se nalazi natječaj Sveučilišta u Splitu, a unutar njega i tablica s brojem upisnih mjesta na svaki od studija splitskog sveučilišta. Napomena. ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.