Pretraga

Sveučilište u Rijeci objavilo broj upisnih mjesta, manje ih je nego lani: Na nekima kvota – nula

A- A+

Iako su prijave studijskih programa za maturante već odavno započele, tek su rijetka sveučilišta objavila natječaje za upise i popratnu tablicu s upisnim kvotama. Među onima koja su objavila broj mjesta je Sveučilište u Rijeci. Ondje je ukupna kvota smanjena u odnosu na lani pa će se tako na sastavnice riječkog sveučilišta, u prvu godinu prijediplomskih i integriranih studija, moći upisati 3.521 student.

prazne klupe u učionici

Učionica | foto: Unsplash

Sveučilište u Rijeci ove godine upisuje 3.521 novog studenta, što je za 84 manje nego prošle godine.

Najviše mjesta na riječkoj Ekonomiji

Najviše mjesta rezervirano je za redovite studente iz Hrvatske, 2.576, a za izvanredne domaće studente ove je godine 782 mjesta. Ostala mjesta raspodijeljena su na strane studente i Hrvate izvan Hrvatske.

Kada je riječ o pojedinačnim sastavnicama, najviše je mjesta na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, 485, zatim na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu 478, na Filozofski se može upisati 397 novih studenata, a na Tehničkom je kvota za dva mjesta manja. Pomorski fakultet ove godine upisuje 325 studenata, riječki Pravni njih 300, a Medicinski 273.

Izdvojeni članak
sveučilište u zagrebu

Zagrebačko sveučilište smanjilo kvotu za jednog studenta, a lani prazno ostalo preko 2.000 mjesta

Na nekim studijima kvota je – nula

Nekolicina studija ove godine ne upisuje nove brucoše. To su studij Gluma i mediji na Akademiji primijenjenih umjetnosti te Dentalna higijena na Fakultetu dentalne medicine. Kao i ranijih godina, kvota je nula na trima stručnim studijima Tehničkog fakulteta – Strojarstvo, Brodogradnja i Elektrotehnika. S time da se studenti upisuju na istoimene sveučilišne studije.

Podsjetimo da su prijave fakulteta započele 1. veljače, a već krajem travnja izlaze orijentacijske rang-liste. Studije je moguće prijavljivati do 17. srpnja 2024., osim u slučajevima u kojima je visoko učilište odredilo raniji rok, što je obično slučaj kod onih koji imaju dodatne provjere. Istog datuma u popodnevnim satima bit će objavljene i konačne rang-liste upisa. Kalendar upisa na studije možete pronaći na poveznici.

Broj upisnih mjesta na svakoj od sastavnica Sveučilišta u Rijeci u 2024./2025.  možete vidjeti u tablici u nastavku. Napomena: ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je ponovno učitati stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.