Pretraga

Poznat broj upisnih mjesta na Sveučilištu u Dubrovniku za 2020./2021. godinu

A- A+

Još 1. veljače započeo je odabir studijskih programa – u sustavu Postani student prema prioritetima se slažu liste visokoškolskih ustanova na kojima će oko 30 tisuća kandidata nastaviti svoje obrazovanje. Sveučilište u Dubrovniku među javnim je sveučilištima jdno od prvih koje je objavilo upisne kvote za 2020./2021. godinu.

Screenshot: Pormotivni video Sveučilišta u Dubrovniku, YouTube


Ukupno
 572 novih studenata moći će se ove godine upisati u prvu godinu preddiplomskog studija na nekoj od sastavnica Sveučilišta u Dubrovniku. U odnosu na prošlu godinu, to je za pet mjesta manje. Za redovite studente upisna kvota na najjužnijem hrvatskom sveučilištu je 399 mjesta, a za izvanredne 144 mjesta. Ostatak od 29  mjesta rezerviran je za strane studente.

Izdvojeni članak
Promotorice Zdravstvenog veleučilišta stresa su oslobodile mnoge posjetitelje

Povećana kvota na jednom od najpoželjnijih studija: ZVU objavio broj upisnih mjesta za 2020./2021.

I ove godine najviše, 70 mjesta, je na studiju Nautike, a ukupno se 68 novih studenata upisuje na studij Poslovne ekonomije, smjer turizam. Na oba spomenuta studija kvote su u odnosu na prošlu godinu iste. Visoka je kvota i na smjeru Mediji i kultura društva, gdje je 51 mjesto za nove studente.

Dodatna provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti održat će se samo za preddiplomski sveučilišni studij Konzervacija-restauracija, smjerovi: drvo, papir, tekstil, metal, keramika. Riječ je o provjeri psihomotornih i spoznajnih vještina (korištenje alata i materijala različitim metodama, modeliranje, test likovne percepcije, razgovor), a raspored će biti objavljen naknadno.

Broj upisnih mjesta u svaki od studija dubrovačkog Sveučilišta možete doznati u dokumentu pri dnu teksta. U njemu su navedeni i uvjeti upisa za kandidate koji se sljedeće godine planiraju upisati u neki od tih studija. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [385.88 KB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite i na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Maturanti 2019./2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.