Pretraga

Sveučilište u Zagrebu dobiva nove studije po čijem završetku je kandidatima osiguran posao

A- A+

Zagrebačko Sveučilište i Vlada Republike Hrvatske potpisali su sporazum o ustrojavanju posebnih studijskih programa za potrebe oružanih snaga RH. Diplome Vojnog vođenja i upravljanja te Vojnog inženjerstva bit će priznate i izvan vojnog sektora, a po završetku tih studija očekuje vas siguran posao.

Foto: srednja.hr

Vlada RH i Sveučilište u Zagrebu jučer su svečano potpisali Sporazum o ustrojavanju posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske. Sporazum je u ime Vlade potpisao ministar obrane Ante Kotromanović, a u ime Sveučilišta rektor Aleksa Bjeliš. Njegovu potpisivanju nazočili su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Drago Lovrić

Izdvojeni članak

Nove mogućnosti za studente: Hrvatsko vojno učilište pokreće dva studijska smjera

Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje

Novi programi koje će studenti u Zagrebu uskoro moći upisati su preddiplomski sveučilišni studij Vojno vođenje i upravljanje kao društveni studij i Vojno inženjerstvo kao tehnički studij. Suizvoditelj programa je Hrvatsko vojno učilište ‘Petar Zrinski‘, a spomenuti programi su namijenjeni obrazovanju budućih časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje su u postupku akreditacije na Sveučilištu u Zagrebu, a predviđa se da će se prva generacija moći upisati i studirati već akademske godine 2014./2015. Kandidati njihovim završetkom stječu i stručni naziv prvostupnika i prvi časnički čin – poručnik Oružanih snaga RH.

Po završetku posao zagarantiran

Zahvaljujući potpisivanju Sporazuma, po prvi put će budući časnici dobiti diplome Sveučilišta koje će se priznavati i izvan vojnog sektora. Upisne kvote će iznositi 50 mjesta, a interes za studije je velik.

Ova dva studijska programa moći će pohađati i studenti iz susjednih zemalja, a po završetku je posao svim polaznicima zagarantiran.