Pretraga

Tijekom grudanja na Savi došlo do incidenta, netko je cipelario studenta: Oglasio se i SC

A- A+

Proteklog petka u Facebook grupi SD-a ‘Stjepan Radić’, osvanula je objava koja sarkastično kritizira reakciju zaštitara na fizički obračun koji je završio cipelarenjem jednog studenta. Iz SC-a su potvrdili da se taj slučaj dogodio, ali da im nitko nije prijavio tučnjavu, a isto to kažu i iz policije.

Peti paviljon Studentskog doma Stjepan Radić Sava

Peti paviljon Studentskog doma Stjepan Radić na Savi
Foto: Dominik Smolak, srednja.hr

Proteklog petka zimske radosti u SD-u ‘Stjepan Radić’ prekinute su jednim nemilim događajem. Naime, prema informacijama objavljenim u popularnoj Facebook grupi za sve one koji žive na Savi, dogodio se fizički obračun ispred 5. paviljona.

Zaštitar nije uočio fizički obračun

– Veliko hvala hrabrim zaštitarima koji uvijek paze na mir i sigurnost u našem domu, pogotovo dok su stajali udaljeni pet metara od onog dečka što je cipelaren ispred 5. paviljona, napisala je jedna stanovnica Save u grupu na Facebooku.

Budući da se nakon prvotne objave više o tome ništa nije govorilo, odlučili smo poslati upit SC-u i saznati dodatne informacije. Oni su nam potvrdili da su u petak navečer na recepciju doma došle dvije studentice i prijavile tučnjavu ispred 2. paviljona (a u objavi se prvotno navodi 5.) te su istaknule da je na mjesto događaja odmah upućen zaštitar koji nije uočio nikakav fizički obračun.

Izdvojeni članak
rektorat zagreb psiholog

Studenti u Zagrebu dobivaju Centar za podršku: Zapošljava se četiri psihologa i jedan psihijatar

Sudionike događaja ne mogu prepoznati

– Spomenuti zaštitar dolazio je iz pravca Kineziološkog fakulteta na posao, vjerojatno vidjevši ga kako dolazi, akteri ovog nemilog događaja razbježali su se u nepoznatom pravcu. Nitko od sudionika tučnjave nije prijavio događaj na recepciju ili u upravu doma, a također nemamo saznanja da je netko ozlijeđen, napominju iz SC-a.

Napominju, također, da su Pravilnikom o domskom redu i uvjetima boravka studenata u domovima SC-a predviđene disciplinske mjere koje mogu rezultirati i gubitkom prava na smještaj. Kako i sami kažu, veći dio studentskog naselja je pokriven kamerama na kojima je događaj i zabilježen, ali nije moguće prepoznati sudionike, stoga pozivaju osobe koje imaju neka saznanja da se jave u upravu doma.

Inače, trebamo reći da smo o ovom slučaju kontaktirali i policiju koja također nije dobila nikakvu prijavu. Poručili su svima da se takvi događaji ubuduće prijave, a ne da se o tome piše na društvenim mrežama.