Pretraga

Tisuće zagrebačkih studenata u domovima mora se tuširati hladnom vodom: ‘Fizički je neizdrživo’

A- A+

Preko 20.000 kućanstava u zapadnom dijelu Zagreba, primorano je tuširati se i prati zube hladnom vodom. Tople vode nema ni tisuće studenata koji žive na Savi, Šari i Cvjetnom, a prema trenutno dostupnim informacijama, mnogi ju neće imati sve do početka sljedećeg mjeseca. Petra, Lucija i Maja, otkrili su nam kako se snalaze u ovoj nepovoljnoj situaciji.

Foto: Unsplash

Zbog neplaniranih radova uslijed puknuća cjevovoda, preko 20.000 kućanstava u zapadnom dijelu Zagreba ostalo je bez tople vode. Ova nepovoljna situacija zahvatila je mahom i studente koji žive u Studentskom domu ‘Stjepan Radić’ (Sava), ‘Ante Starčević’ (Šara) i ‘Cvjetno’. Kako prenosi HRT, neki će dobiti toplu vodu ove srijede, a neki će se morati strpiti do 5. lipnja, do kada će, pak, trajati planirani radovi.

Bez tople vode shvatiš koliko ti je potrebna

Studentica s Fakulteta političkih znanosti, Petra, kaže nam da na Savi tople vode nema od petka i da je – katastrofa. Tušira se maksimalno 30 sekundi ili otiđe kod prijatelja koji žive u stanu u drugom dijelu Zagreba. Studenti se snalaze na razne načine, neki si griju vodu u kuhalima, pa je mješaju s onom iz tuša.

– Tek kada ostaneš bez tople vode počneš shvaćati koliko ti to nedostaje i treba u životu. Hajde da je vani možda vruće pa da ti paše hladan tuš. Fizički je neizdrživo jer je voda ledena. Nema rješenja za sada, nezadovoljstva među studentima ima mnogo. Rečeno je da će dio studenata dobiti toplu vodu do srijede, a dio će biti bez nje do 5. lipnja, objašnjava nam Petra.

Njena kolegica koja živi na Cvjetnom, Lucija, kaže da se pokušala tuširati na nekoliko desetaka sekundi i da se, doslovce, ‘smrzla’. Iako je primijetila da je u utorak ujutro stigla relativno mlaka voda, kaže da je morala s Cvjetnog potegnuti sve do Borongaja gdje se otuširala i prala kosu u stanu kod sestre.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Tuširanje u studentskom domu

‘Znam da Dom nije kriv, ali…’

– Znam da Dom nije kriv i da je do grada, ali mislim da je nedopustivo da studenti plaćaju 500 kuna mjesečno da borave u najbolje opremljenom velikom domu, a da nemaju tople vode. I to u doba kada je i dalje hladno vani, govori Lucija.

Ništa bolje nije ni na Šari. Kako nam kaže studentica na Ekonomskom fakultetu, Maja, tople vode nema od subote. Prema njenim riječima, prvi dan je bio totalan šok za sve, ali nekako se preživjelo. No, budući da je voda neizdrživo hladna, mora se ići tuširati kod prijateljice na drugom kraju grada.

– Ostali stanari jednako su ljuti te se snalaze kako znaju. Rekli su da će sanacija početi u srijedu, tako da ćemo vidjeti, iako smatram da je i to predug period bez tople vode, zaključuje Maja.