Pretraga

Tri najveća sveučilišta objavila natječaje za upise na diplomske studije, doznajte koliko je mjesta na svakom

A- A+

Do kraja srpnja bit će završeni upisi na preddiplomske i integrirane preddiplomske i diplomske studije, a ovih dana izašli su natječaji za upise na diplomske studije na tri najveća sveučilišta – u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

studenti

Foto: Pixabay

Prema natječaju za upis na diplomske studije u Sveučilišta u Zagrebu, ove se godine planira kvota od 8.150 upisnih mjesta. Od toga je 6.874 mjesta rezervirano za redovite studente, 944 mjesta za izvanredne, dok je za strane studente na diplomskim studijima kvota 332 mjesta. Kriteriji i način upisa razlikuju se ovisno o sastavnici.

Natječaj je raspisalo i Sveučilište u Splitu, odakle poručuju kako studenti pravo upisa, u pravilu, stječu ovisno o broju bodova ostvarenom kroz razredni postupak. I u slučaju splitskog Sveučilišta prijavu, razredbeni postupak te rangiranje ovih kandidata provode sastavnice Sveučilišta u Splitu. Na diplomskim studijima tog Sveučilišta mjesta je za ukupno 2.511 studenata, od čega je kvota za redovite 2.039 mjesta, a za izvanredne 472 mjesta. Pritom se na diplomske sveučilišne studije može upisati maksimalno 2.016 studenata, a na specijalističke diplomske stručne njih maksimalno 495.

Osim na sveučilištima u Zagrebu i Splitu, natječaj za upise na diplomske studije već je neko vrijeme otvoren i na Sveučilištu u Rijeci. Ondje je malo manje mjesta nego u Splitu, 2.456. U redovitom statusu upisuje se 1.565 studenata, u izvanrednom njih 807, dok je za strane studente rezervirano 84 mjesta. I u slučaju Rijeke pravila upisa na diplomske studije razlikuju se ovisno o sastavnici.

Uvjete i način upisa na diplomske studije, kao i kvote za svaki od njih možete vidjeti u dokumentima u nastavku. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Sveučilište u Zagrebu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.26 MB]

Sveučilište u Splitu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [960.58 KB]

Sveučilište u Rijeci

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.48 MB]