Pretraga

Objavljeni natječaji za upis na diplomske studije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku

A- A+

Velika četri hrvatska sveučilišta, dakle zagrebačko, splitsko, riječko i osječko, objavili su kvote za upis studenata na I. godinu diplomskih studija. Ono što nam je odmah upalo u oči je podatak da i Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Osijeku na diplomske studije upisuju više studenata, nego Sveučilište u Splitu.

foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu odobreno je 9.171 upisno mjesto, od čega 7.598 za redovne studente, 1.248 za izvandredne te 325 za strane studente. Najviše će ih biti upisano na nekolicinu smjerova diplomskog studija poslovne ekonomije, čak 1.525.

[scribd id=354947885 key=key-YjAlsLK3eU55LZF66ao0 mode=scroll]

U Splitu je pak odobreno ukupno 2.054 upisna mjesta, s tim da se njih 1.835 odnosi na sveučilišne diplomske studije, a 219 na specijalističke diplomske stručne studije. Prijavnu dokumentaciju i sve druge bitne detalje o upisu na pojedini diplomski studij u Splitu, pogledajte u potonjem Natječaju.

[scribd id=354947639 key=key-B1eWDILOLqdO2oVJn4i6 mode=scroll]

Sveučilište u Rijeci više studenata diplomskih studija od Splita

Izdvojeni članak

Niste nigdje upali? Pogledajte na kojim je fakultetima u Rijeci i na Sveučilištu Sjever ostalo još mjesta

Odlukom Senata, u 2017./2018. ak. god. Sveučilište u Rijeci i jedan dio njegovih sastavnica provodit će prijave za upis u I. godinu diplomskih studija putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava diplomskih studija (NISpDS), a jedan dio samostalno.

Prijave za upis u I. godinu diplomskih studija putem NIDSpDS-a provode: Fakultet zdravstvenih studija, Filozofski, Građevinski i Učiteljski fakultet, Odjel za biotehnologiju, Odjel za fiziku, Odjel za matematiku i Odjel za informatiku i Sveučilište u Rijeci za upis na diplomski studij “Politehnika i informatika”.
Upute za prijavu putem NISpDS-a dostupne su na sljedećoj poveznici, a popis ponuđenih studija i uvjeti za upis na sljedećoj poveznici

Prijave za upis u I. godinu diplomskih studija samostalno provode sljedeće sastavnice Sveučilišta u Rijeci: Akademija primijenjenih umjetnosti, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Ekonomski, Medicinski, Pravni, Pomorski i Tehnički fakultet, a sve upute i informacije dostupne su na njihovim mrežnim stranicama. 

Odlukom Senata u 2017./2018. akademskoj godini ponuđena su 57 diplomskih studijskih programa i ukupno 2483 upisnih mjesta od čega 1620 za redovite studente HR/EU, 81 za redovite studente strance i 782 upisna mjesta za izvanredne studente. 

[scribd id=354947506 key=key-QHVX7nq03aPkgLsMDSmO mode=scroll]

U Osijeku također šareni upisni oblici

Izdvojeni članak

Na Sveučilište u Splitu otvoreni diplomski studiji primaljstva i medicinsko-laboratorijske dijagnostike

Baš poput Rijeke i u Osijeku dio fakulteta studente na diplomske studije upisuje putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava diplomskih studija (NISpDS), a dio samostalno.

Prijave za upis u I. godinu diplomskih studija putem NIDSpDS-a provode: Ekonomski fakultet Građevinski fakultet, Odjel za kemiju, Odjel za kulturologiju i Umjetnička akademija. Upute za upis na ovaj način pogledajte na priloženom linku.

Prijave za upis u I. godinu diplomskih studija samostalno provode sljedeće sastavnice Sveučilišta u Osijeku: Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Filozofski fakultet, Medicinski fakultet, Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju, Odjel za matematiku, Poljoprivredni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet i Strojarski fakultet, a sve upute i informacije dostupne su na njihovim mrežnim stranicama.

Odlukom Senata u akademskoj godini 2017./2018. predviđeno je ukupno 2336 upisnih mjesta od kojih 1642 za redovite studente HR/EU, 667 upisna mjesta za izvanredne studente i 27 mjesta za strane studente.

[scribd id=354947836 key=key-lZsTl1M1mtjySvm1TMW5 mode=scroll]