Pretraga

U 47. godini preminuo profesor splitskog fakulteta: ‘Hvala za sve što si nas naučio kroz svoje kolegije’

A- A+

Akademska zajednica u Splitu zavijena je u crno – preminuo je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu don Marijo Volarević. Kako navode s fakulteta, u četvrtak je izgubio bitku s teškom bolešću.

Marijo Volarević bio je izvanredni profesor na splitskom KBF-u| screenshot: YouTube kanal Božanstvena komedija; foto: Unsplash

U 47. godini života, a nakon borbe s teškom bolešću, preminuo je izvanredni profesor splitskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta don Marijo Volarević. Bio je omiljen među kolegama, ali i studentima koji izražavaju poruke sućuti.

– Dragi profesore… u šoku sam i ne mogu virovat’. Počivaj u miru i hvala za sve što si nas naučio kroz svoje kolegije i napose van toga, u pričama i smijehu, napisao je jedan bivši student.

Prema biografiji objavljenoj na stranicama Katoličke tiskovne agencije BiH, Volarević je rođen 1976. u Metkoviću, a za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 2003. u rodnom gradu. Godine 2005. otišao je u Papinski hrvatski zavod Sv. Jeronima u Rim te na Papinskom sveučilištu Lateranu i Institutu moralne teologije Alfonsiana doktorirao pet godina kasnije. Bio je pročelnik Katedre moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, a u akademskom radu bavio se socijalnim naukom Crkve, feminizmom, rodnom teorijom te bračnom i obiteljskom antropologijom. Teme su to koje su ušle u njegov doktorat, knjigu i nekoliko znanstvenih članaka, a Volarević je održao i nekoliko predavanja na međunarodnim i domaćim znanstvenim simpozijima.

– Bio mi je profesor, mentor, prijatelj, nadasve, bio je čovjek. Hvala ti na svemu, i počivaj u miru. Vidimo se negdi gori, jedna je u nizu oproštajnih poruka na društvenim mrežama.