Pretraga

U karlovačkom SC-u možete dobiti novac ‘na ruke’

A- A+

Karlovački Studentski centar svoju podružnicu u Zagrebu ima od 1998. godine te je u sklopu njega Servisu preko kojega studenti najbrže dobiju svoju uplatu, a poseban je po tome što se novac može podići ‘na ruke’. Naime, na adresi Antuna Mihanovića 28 u Zagrebu nalazi se šalter Karlovačke banke na kojemu registrirani članovi Servisa zarađeni novac mogu dobiti isti dan kad ga je poslodavac uplatio.

Studentima koji se registriraju na neki od servisa najvažnije je da zarađeni novac što prije dobiju na svoj račun, a upravo je to ono što ih privlači kod karlovačkog Studentskog centra, koji svoju podružnicu ima u Zagrebu još od 1998. godine. Razgovarali smo s ravnateljem karlovačkog SC-a Davorom Jurčevćem koji nam je otkrio u čemu je tajna brzine njihovog Student servisa.

Izdvojeni članak

Studentski servis koji najbrže isplaćuje studente

Na šalteru mogu podići novac odmah po uplati

Na Student servisu karlovačke podružnice SC-a u Zagrebu trenutno se nalazi oko 1 800 registriranih studenata, a taj broj bi, prema ravnateljevoj procjeni do kraja godine trebao narasti do oko tri i pol tisuće. Tako je bilo unazad nekoliko godina pa se očekuje kako ni ove neće biti drugačije.

– Studenti koji su kod nas registrirani svoju plaću mogi podići isti dan kad poslodavac uplati iznos. Naime, u našoj poslovnici nalazi se šalter Karlovačke banke gdje studenti sa žiroračuna odmah po uplati mogu podići novac i u tome je tajna naše brzine, objasnio je ravnatelj Jurčević. 

Istaknuo je kako mu nije jasno zašto to ne učine i ostali Servisi, te da sve ide preko žiroračuna, a ne gotovinskom isplatom kao što pojedinci misle, no zahvaljujući KABA-inom šalteru taj proces traje maksimalno kratko. Na taj način profitira i KABA jer dobivaju stalne klijente, budući da student može biti prijavljen na više Student servisa, no sve uplate dobiva preko jednog žiroračuna.

Izdvojeni članak

Student servis: Istina o satnicama za čišćenje snijega


Znamo da zlouporaba ugovora postoji

– Svi znamo da zlouporaba studentskih ugovora postoji, no mi se nismo direktno susreli s takvim problemom. To je problem poslodavaca jer su oni dužni usporediti ime s izdanog ugovora s onim na osobnoj iskaznici kako bi znali da uplaćuju novac na račun onog studenta koji kod njih doista radi, izjavio je Jurčević.

Bolonja je kriva za pad poslovanja Student servisa

Ponuda poslova iz godine u godinu pada, a kada pojedini poslodavci i traže studente za obavljanje određenog posla, nema ga tko obavljati. – Razlog opadanja ponude, kao i zainteresiranih studenata je bolonjski proces zbog kojeg su studenti obavezni biti na predavanjima te imaju više obaveza na fakultetu, izjavio je ravnatelj SC-a.

Od 2008. godine Servis bilježi pad ponude poslova godišnje od 10 posto, a i satnice su niže zbog čega su sve manji prihodi. Što se tiče izdavanja iskaznica i registracije, kao i u većini drugih Student servisa, studenti ne plaćaju nikakav iznos, a da bi postali članovi u karlovačkoj podružnici u Zagrebu potreban im je indeks, uvjerenje iz tajništva fakulteta da su redovni studenti te OIB.