Pretraga

U Rijeku stiglo 60 novih Erasmus studenata

A- A+

Sveučilište u Rijeci bogato je za šezdeset novih Erasmus studenata. Najviše će ih studirati na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki – čak 23. Dobrodošlicu im je jučer poželio Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci u sklopu informativnog dana Welcome Day.

srednja.hr

Izdvojeni članak

Erasmus studenti u Rijeci nemaju osiguran smještaj, ali broj razmjena svejedno raste

U ljetnom će semestru na Sveučilištu u Rijeci studirati novih 60 dolaznih studentica i studenata dok njih 16 produljuje boravak sa zimskog na ljetni semestar. 

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u ljetnom semestru studirat će dvadeset i troje studentica i studenata: tri iz Poljske, šest iz Finske, jedan iz Rumunjske, četiri iz Španjolske, dva iz Slovačke, jedan iz Latvije, pet iz Velike Britanije, te jedan iz Grčke. 

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti šesnaest studenata: dvoje iz Slovačke, troje iz Poljske, troje iz Latvije, jedan iz Češke, dvoje iz Rumunjske, četiri iz Italije i jedan iz Finske). 

Filozofski fakultet ugostit će devetoro studentica i studenata (dvoje iz Turske, dvoje iz Finske, dvoje iz Poljske te po jednoga iz Slovenije, Grčke i Latvije). 

Pravni fakultet ugostit će dvoje studenata iz Grčke, a Pomorski fakultet šestero studenata iz Poljske. 

Na Akademiji primijenjenih umjetnosti studijski boravak ostvariti će dvoje studenata iz Poljske. 

Jednog studenta iz Italije ugostit će Građevinski fakultet, a jedan će student iz Austrije ostvariti studijski boravak na Odjelu za informatiku. 

Studenticama i studentima dobrodošlicu su poželjeli Maša Šašinka, institucionalna Erasmus koordinatorica i Darko Štefan, rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju te im zaželjeli uspješan, koristan, a ujedno i zabavan boravak na mobilnosti.
Članovi Erasmus Student Networka Rijeka studentice i studente upoznali su s aktivnostima ESN-a Rijeka, a voditeljica Riječke kroatističke škole Željka Macan predstavila je mogućnost upisa na tečaj hrvatskoga jezika.
Studenti su se u pratnji svojih hrvatskih kolega iz Erasmus Student Networka Rijeka nakon službenog dijela informativnog dana uputili na turističko razgledavanje Rijeke i Opatije.