Pretraga

U Srbiji uhićen bivši rektor i njegov bliski suradnik: Sumnja se da su prodavali diplome – Hrvatima

A- A+

Bivši rektor kragujevačkog sveučilišta Nebojša Arsenijević i njegov najbliži suradnik Predrag Čanović uhićeni su, a protiv njih podiže se optužnica. Kako prenose srpski mediji, sumnja se da su zloupotrijebili položaj pa prodavali diplome – Albancima i Hrvatima – te tako zaradili više milijuna.

lisice

Ilustracija: Pexels; Kindel Media

Drama u srpskoj akademskoj zajednici. Nebojša Arsenijević, bivši rektor Sveučilišta u Kragujevcu i najbliži suradnik Predrag Čanović, bivši dekan tamošnjeg Medicinskog fakulteta, uhićeni su po nalogu lokalnog Tužiteljstva za organizirani kriminal. Uhićeni su zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, piše Nova.rs.

Na teret im se, među ostalim, stavljaju i malverzacije vezane za diplome. Sumnja se da su po narudžbi izdavali diplome državljanima Albanije i Hrvatske pa na taj način zaradili više milijuna. Srpski su mediji, napominje Nova.rs., više od pola godine pisali o malverzacijama u režiji bivšeg kragujevačkog rektora i njegovog bliskog suradnika.

Dvojac je uhićen u Kragujevci, a odvedeni su u prostorije spomenutog tužiteljstva koje je smješteno u Kraljevu. Još uvijek se čeka odluka odvjetnika tužitelja pa nije jasno hoće li bivši rektor i dekan završiti neko vrijeme u pritvoru prije nego li krene samo suđenje.