Pretraga

Umjesto 5, od sljedeće godine dijeli se 13 tisuća državnih stipendija

A- A+

Danas je u auli rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Rektorski zbor predstavio aplikaciju za stipendiranje ‘Forum stipendija’. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu obavještava kako su s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorili povećanje stipendija, pa će se nagodinu umjesto minimalnih 5 tisuća, dodjeljivati čak 13 tisuća stipendija.

Izdvojeni članak

Doznajemo kada će biti objavljeni konačni rezultati natječaja za državnu stipendiju

Rektor splitskog sveučilišta, Šimun Anđelinović, za N1 je kazao kako je na rektorskom zboru dogovoreno pokretanje portala, na kojemu će biti objedinjene sve stipendije, za sva javna i privatna sveučilišta. Pojedine tvrtke će se moći reklamirati i izraziti želju kakve studente žele zaposliti, ističe, odnosno protal će ujedno služiti ‘headhuntingu’.

Istovremeno, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu putem Facebooka obavijestio je studente o tome da će se broj državnih stipendija od sljedeće godine popeti na 13 tisuća. Udvostručuje se tako broj stipendija za socijalno ugrožene studente.

– Studentski zbor i Ministarstvo znanosti i obrazovanja dogovorili su povećanje stipendija kroz sljedeće višegodišnje razdoblje. Tako će se sljedeće godine, umjesto dosadašnjih 5.400 stipendija, podijeliti oko 13.000 stipendija. Također unutar iste kvote, 3.000 stipendija bit će namijenjeno za STEM područje, a ostatak za socijalno ugrožene studente.Danas je na Rektoratu predstavljen Forum stipendija unutar kojeg će se u budućnosti nalaziti sve stipendije. Također je za budućnost i najavljen sustav prijava te osobni profili studenata kako bi se filtrirale stipendije namijenjene određenim profilima studenata.Uskoro više informacija, obavještava Studentski zbor.

Za kraj podsjećamo, mladež HDZ-a tijeko svoje je kampanje obećala povećanje broja stipendija na 22 tisuće.