Pretraga

Uprava Studentskog centra se mjesecima krije od novinara

A- A+

Jeste se ikada zapitali poduzima li Studentski centar ikakve mjere kako bi suzbio zlouporabu studentskih ugovora? Kolika je kazna za poslodavce i studente, ako ih uhvati inspekcija da rade na tuđi ugovor? Znate li gdje ide novac od turističkih noćenja u SD Stjepan Radić? Ako vas zanimaju ovakva, ili slična pitanja, vrlo je moguće kako na njih nikada nećete dobiti odgovor.

Kako bismo informirali studente o stvarima koje su im od iznimne važnosti, na primjer hoće li platiti kaznu ako netko radi preko njihovog ugovora ili koliki je godišnji iznos koji smiju zaraditi, kontaktirali smo više zaposlenika na glavnim pozicijama u Studentskom centru, ali smo ostali praznih ruku.

www.zagrebonline.hr

Izdvojeni članak

U tijeku je revizija prava na smještaj u domovima

Voditelju Student servisa ni taga ni glasa

Kako se brojni studenti uvijek pitaju kolika je kazna za njih i njihove poslodavce, ako ih uhvati inspekcija pri radu na tuđi ugovor, postavili smo nekoliko pitanja voditelju Student servisa, Nedjeljku Milasu. Zanimalo nas je uz kaznu za zlouporabu studentskih ugovora, poduzimaju li ikkve mjere protiv navedene zlouporabe, iznos koji studenti godišnje mogu zaraditi i ponuda poslova unatrag tri godine.

Kako je prošlo dosta vremena, a Milas nije odgovarao na naših nekoliko mailova, dobili smo broj njegova poslovnog mobitela. Već dva mjeseca voditelj Student servisa ne odovara na mailove, a mobitel ili uopće ne koristi, ili samo izbjegava naše pozive.

Zarada od hostela ‘Stjepan Radić

Budući da u ljetnim mjesecima Omladinski hostel Stjepan Radić posjećuju turisti, pokušali smo saznati od pomoćnice ravnatelja Ružice Rajšić koliko je noćenja ostvareno u prošloj sezoni i gdje ide taj novac.

Rajšić, koja je voditeljica za smještaj u studentske domove, izignorirala je navedena pitanja, a dala je odgovore koje i sami možete pronaći na stranicama SC-a i koja neće izazvati nikakvu medijsku pozornost, točnije kolika je cijena noćenja i u kojem je periodu hostel otvoren.

www.zagreb-touristinfo.hr

Do ravnatelja SC-a je nemoguće doći

S obzirom da smo dva mjeseca čekali na odgovore Nedjeljka Milasa i Ružice Rajšić, odlučili smo kontaktirati odgovoru osobu za rad i upravo cijelog centra ravnatelja Niku Vidovića. Na mnogobrojne mailove nikad nisamo dobili odgovor, a sastanak nije dogovoren, jer nas je ravnateljeva tajnica, gospođa Božica, uporno upućivala kako trebamo opet poslati mail.

Telefonski razgovor također nije dolazio u obzir, jer je Vidović uvijek bio na sastanku kad smo mi nazvali. Tajnica vrlo vješto skriva ravnatelja, a nama jedino preostaje pitati se postoji li uopće Vidović i ako postoji što sve skriva iz zatvorenih vrata SC-a.