Pretraga

Velika tuga: Poginuli ukrajinski studenti posthumno dobili svoje diplome

A- A+

Na trgu Rynok u Lavovu obilježeno je sjećanje na ukrajinske studente koji su poginuli braneći svoju zemlju u ratu. Više od 40 studenata posthumno je dobilo svoje diplome, koje su bile postavljene u centru Lavova na Dan mladosti.

Studentski zbor u Lavovu organizirao je događaj ‘Diplome koje se nikada neće uručiti’, kako bi obilježio sjećanje na studente koji su poginuli braneći Ukrajinu od početka ruske invazije.

Više od 40 studenata posthumno je dobilo svoje diplome, koje su bile postavljene u centru Lavova na trgu Rynok na Dan mladosti, prenosi portal Ukrainska Pravda.

Izdvojeni članak

Nizozemci otvorili ukrajinsku školu: U klupama je već preko 100 učenika

– U Ukrajini se mladima smatraju ljudi od 14 do 35 godina, a studenti su najaktivnija zajednica koja razvija svoj grad, svoju zemlju te koja donosi i uvodi promjene. Zato je ovaj događaj okrutni podsjetnik svima da moramo nastaviti s borbom i volontiranjem u spomen na one koji su poginuli braneći našu domovinu, rekao je voditelj Odjela za politiku mladih u Lavovu.

Osim toga, istaknuo je i kako je riječ o onim studentima s aktivnim životnim stavom, koji su u prvim danima sveobuhvatne invazije uzeli oružje u ruke i stali u obranu Ukrajine.