Pretraga

[Video] Rektorova 2015: Govor studentice oduševio punu dvoranu FER-a

A- A+

Na FER-u je u četvrtak podijeljeno 115 Rektorovih nagrada za najbolje studentske radove te 24 Posebne Rektorove nagrade. Nakon što je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras svima uručio njihova priznanja, govor je u ime studenata održala i simpatična Matina Tenžera, studentica FPZG-a, koja je ove godine nagrađena u dvije kategorije. Pogledajte u videu njezinu zanimljivu poruku.

foto: Anton Mezulić

Govor studentice Fakulteta političkih znanosti Matine Tenžere, predstavnice svih dobitnika Rektorove nagrade za 2014./2015. godinu, u nekoliko navrata je nasmijao, ali i nadahnuo prisutne studente. Njezin opušteni nastup svidio se i rektoru Damiru Borasu. Nakon Matine rektor je istaknuo kako je i sam prije desetak godina, odmah nakon proglašenja, u svoj životopis dodao ovo važno priznanje.

Izdvojeni članak

Poznati su dobitnici Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu

Zamjenica glavnog urednika novina Global i važan ‘kotačić’ Televizije Student

Na Televiziji Student dobro je znani gost, a već je neko vrijeme i zamjenica glavnog urednika studentskih novina Global. Tisak je njezino omiljeno odredište pa svoj angažman u studentskom listu ne vidi kao obvezu već zadovoljstvo.

– Kolege mi uglavnom ne zamjeraju kad im korigiram tekstove, jer svaku svoju korekciju obrazložim. Global je prije svega platforma za regrutaciju mladih novinara te funkcionira kao mjesto gdje se studenti po prvi put mogu susresti s radom i tiskanom mediju u praksi, kaže Matina za novine koje su ove godine dobile Posebnu Rektorovu nagradu.

Izdvojeni članak

Na Danu Sveučilišta u Splitu najboljim studentima dodijeljene Rektorove nagrade

Uz novinarske i akademske obaveze bavi se i kiparstvom

U istom danu je uz Posebnu Rektorovu nagradu postala dvostruki laureat Rektorove nagrade.

– Osim za Global, kolegice i ja  nagrađene smo za dokumentarni film ‘Mijenjamo realnost’, koji progovara o poteškoćama u studiranju s invaliditetom, raduje se Matina.

U kiparstvu, odnosno izradi personaliziranih kipića, Matina je pronašla mjesto gdje će ostvariti svoj umjetnički potencijal te je pokrenula Glinomat o kojem više možete pročitati ovdje.