Pretraga

Na vrhuncu pandemije Sveučilište pozvalo studente na misu: ‘Samo jedan puta se umire’

A- A+

Unatoč velikom broju zaraženih koronavirusom i unatoč tome da ove godine neće biti proslave Noći vještica, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizirao je slavljeničko bdjenje zvano Holyween. Prigodno ili ne, za slogan su izabrali rečenicu: ‘Samo jedan puta se umire’. Zanimljivo, svoje je studente na ovaj događaj pozvalo i Sveučilište Sjever.

ilustracija: Mateus Campos Felipe za Unsplash

Iako se ove godine zbog epidemioloških mjera neće smjeti održati nikakva proslava noći vještica, Crkva organizira kontradogađanje.

Naime, epidemiološkim su mjerama zabranjena sva okupljanja s više od 50 ljudi, no ta se odluka ne odnosi na vjerska okupljanja. Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije odlučio je iskoristi tu činjenicu te popularni Halloween i ove godine zamijeniti takozvanim Holywinom. Da stvar bude bolja, na taj je događaj u Crkvu svoje studente pozvalo i Sveučilište Sjever.

– Molitveno-slavljeničko bdijenje održati će se uoči svetkovine Svih Svetih, u subotu 31. listopada, u našoj katedrali s početkom u 20 sati, poručili su studentima sa Sveučilišta Sjever.

U objavi na stranicama Sveučilišta potkralo se i nekoliko pravopisnih pogrešaka | screenshot: unin.hr

Iako napominju da će se, citiramo, ‘zbog vanrednih [da, tako su napisali] okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19’, Holywin 2020. ‘obilježavati uz pridržavanje svih propisanih mjera i uputa mjerodavnih civilnih stožera’, svakako je zanimljiva rečenica koju su odabrali za slogan tog događaja. Kršćanski odgovor na Noć vještica, uoči blagdana Svih svetih, slavit će se pod sloganom ‘Samo jedan puta se umire!’.

Uz svetu misu i štovanje relikvija (koje se zbog epidemije neće smjeti dirati) pripremaju i iznenađenje nakon kojeg slijedi klanjanje.

POGLEDAJTE PLAKAT:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [6.32 MB]