Pretraga

U zagrebačkoj školi osvanuo plakat protiv Halloweena: ‘Sadrži lažne informacije i govor mržnje’

A- A+

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga učenici su postavili plakate o tematici Noći vještica, odnosno engleskog naziva Halloween. Navodno je nasuprot tih plakata s bundevama i šišmišima ubrzo osvanuo i jedan ‘anti-halloween’ plakat na kojemu piše ‘Reci ne Halloweenu jer…’. Kao razlozi su najviše istaknuti oni vjerske prirode, a iza tog plakata vjerojatno stoji vjeroučiteljica te škole.

plakat protiv halloweena u školi

Foto: Index.hr

Ususret blagdanu Svih svetih koji se obilježava svake godine 1. studenog, dan prije toga 31. listopada obilježava se i Noć vještica, odnosno na engleskom Halloween. Upravo su za Halloween učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu napravili plakate sa bundevama i šišmišima te su ga stavili na školski pano. No, kako je objavio Index.hr, ubrzo je nasuprot tog plakata osvanuo ‘anti-halloween’ plakat.

Kako se može vidjeti na fotografiji koju su čitatelji poslali na Index.hr, naslov plakata glasi ‘Reci ne Halloweenu jer…’ i onda je navedeno oko deset razloga te je većina vjerske prirode. Tako na plakatu piše da treba reći Halloweenu jer ‘briše granicu između kršćanstva i okultizma’, jer ‘niječe postojanje grijeha, potrebu za spasiteljem i promovira s kršćanstvom nespojiv nauk o reinkarnaciji’, jer ‘sotonisti vjeruju da je to jedini dan u godini kada mogu prizivati sotonu’ i slično.

Izdvojeni članak
bundeve noć vještica halloween

Horor filmovi, bundeve i crne mačke: Ako ne znate odgovore na ovih 10 pitanja, niste spremni za Noć vještica

– Ovaj plakat sadrži lažne informacije, govor mržnje i propagandu kakvoj nije mjesto u školi, zbog ostalih plakata koji ga okružuju, može vrlo lako interpretirati kao edukativan, a to nikako nije, rekli su čitatelji za Index.hr.

Kako doznaje Index.hr, iza tog ‘anti-halloween’ plakata najvjerojatnije stoji vjeroučiteljica te škole, a navodno su ga izradile učenice koje pohađaju Vjeronauk. Upit o ovoj situaciji poslali školi te ravnatelju Zlatku Stiću, ali do objave ovog teksta nismo dobili odgovor te ćemo ga objaviti naknadno kada ga dobijemo.