Pretraga

Vrijedno priznanje: Hrvatski studenti volonteri kući donijeli četiri nagrade iz Španjolske

A- A+

Ovih je dana u Španjolskoj održana Godišnja generalna skupština (AGM), a riječ je o najvećoj studentskoj konferenciji u Europi, koja ima fokus na mobilnost mladih. Okupilo se na njoj 1.000 studenata koji predstavljaju više od 500 podružnica i sveučilišta iz 40 zemalja, među kojima je bila i delegacija ESN Hrvatska koja kući donosi čak četiri nagrade.

ESN Hrvatska|Foto: Press

Na Godišnjoj generalnoj skupštini Erasmusa u Španjolskoj, između ostalog, dodjeljivane su STARawards tj. nagrade najzaslužnijima u mreži u različitim kategorijama. ESN Hrvatska dobila je čak četiri nagrade, vrijedna priznanja za sav trud i rad kojeg ulažu volonteri te Mreže.

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj Sveučilišta u Zagrebu za Erasmus razmjenu u sljedećoj akademskoj godini

– Kaže se kako je studentsko doba uvijek najljepše, ali iskorištavamo li ga dovoljno? Radimo li na sebi kako bi otkrili svoje interese te se razvili u poslovnog čovjeka te uputili spremni na tržište rada? Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazuje upravo to, dokazuje kako vrijedni, marljivi i motivirani članovi iz malene države na Jadranu mogu postići mnogo u Europskim okvirima, poručuju iz ESN Hrvatska.

Njihovi volonteri kući su donijeli nagradu za prvo mjesto na području najbolje društveno uključive aktivnosti (ESN Rijeka za Human Library) te prvo mjesto za najbolju suradnju s drugom podružnicom (ESN Zagreb i ESN Split). Erasmus studentske mreže Zagreba i Splita osvojile su i treće mjesto za aktivnosti koje potiču, educiraju i pripremaju mlade za tržište rada, konkretno za projekt Employ Your Skills, a ESN Hrvatska isto tako treće mjesto za prepoznavanja te priznavanje volonterstva.

– Što zaključiti iz ta četiri dana konferencije? Hrvatski volonteri i studenti imaju potencijala za velike stvari te mogu parirati studentima iz puno većih država. Volontiranje svakako nije lako, ali trud se dugoročno svakako isplati. Bivši volonter ESN-a Hrvatska su spremno i samopouzdano krenuli na tržište rada gdje i dan danas čine velike stvari, a sve to je počelo sa samo jednom idejom – Studenti pomažu studentima, zaključuju iz ESN Hrvatska.