Pretraga

Finalisti Ideje godine iz Ludbrega osvojili prvo mjesto na RoboCup natjecanju u Leipzigu

A- A+

U Srednjoj školi Ludbreg školuju se vrhunski mladi robotičari. Nakon zapaženog nastupa na Ideji godine, mentor Željko Posavec i učenici Antonio Vlahović i Dean Copan dobili su Oskara znanja. Danas su se pak okitili prvim mjestom na svjetskom robotičkom prvenstvo u Leipzigu pod imenom Ducati komponenti SŠ Ludbreg Team u CoSpace kategoriji.

foto: www.sednja.hr

Ludbreški robotičari priznanja Oskar znanja su primili zbog sudjelovanja na međunarodnom natjecanju iz robotike, a i na sam prijem stigli su s netom završenih priprema s reprezentacijom Hrvatske koja se održala u Primoštenu.

Učenici su odlazak na svjetsko natjecanje osigurali kroz pobjedu na RobocupJunior Ludbreg Openu 2016. Prvo kolo lige u sezoni 2015./2016. održano je početkom prosinca u Zagrebu, a sudjelovalo je 55 ekipa u 8 kategorija. U drugom kolu koje je održano baš u samom Centru svijeta, u ludbreškoj sportskoj dvorani sudjelovale su 62 ekipe u 10 kategorija.

Podsjetimo, mentor Željko Posavec i učenik Antonio Vlahović bili su dio tima ‘Trio Fantastico’ koji je na ovogodišnjoj Ideji godine predstavio ideju o invalidskim kolicima koja bi ugrađenim senzorima mogla prepoznavati i izbjegavati prepreke po put

Izdvojeni članak

Učenici iz Ludbrega smislili invalidska kolica s gusjenicama za stepenice

foto: Željko Posavec