Pretraga

Doktorirao tamburaš! Miroslav Škoro sada je doktor znanosti, a pogodite koja mu je bila tema doktorata

A- A+

Za mnogobrojne hrvatske pjevače zabavne glazbe, bez razmišljanja rekli bismo da nisu intelektualci, a ne bi nam palo na pamet ni da su visoko školovani. Međutim, mnogi su itekako obrazovani. Među njima je i Miroslav Škoro. On je završio dva fakulteta, a jučer je postao i doktor znanosti na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

youtube.com

Miroslav Škoro u petak je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku obranio svoju doktorsku disertaciju koja se, naravno, doticala glazbene industrije. Tema njegovog rada bila je “Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije”, a obrana je trajala sat i pol vremena, piše vecernji.hr,

Škoro je i ranije bio poznat kao jedan od školovanijih glazbenika. Naime, završio je dva fakulteta. Diplomirao je na Višoj građevinskoj školi Sveučilišta u Osijeku te ekonomiju (smjer marketing) na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Poznat po svojoj dugogodišnjoj glazbenoj karijeri, Škoro je radio i na radiju te je vodio i neke zabavne emisije na televiziji. U glazbi je poznat po zvucima tamburice, pa za njega neki govore i da je najobrazovaniji tamburaš.