Pretraga

[Fotogalerija] Bili smo na otvorenju državne smotre LiDraNo i vidjeli prve nastupe

A- A+

U hotelu Zora, u primorskom gradiću Primošten, večeras je otvoren srednjoškolski dio državne smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Osim pozdrava domaćina i povjerenika LiDraNa, čuli smo i vidjeli prve učeničke nastupe u području samostalnog scenskog nastupa, a njihove fotografije možete vidjeti u galeriji.

Svečano otvorenje LiDraNa je otvorila i moderirala učenica škole domaćina, Tehničke škole Šibenik, a svima prisutnima je proslijedila pozdrave i predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Smotra se održava pod pokroviteljstvom same predsjednice, koja je svima čestitala na uspjehu i zaželila lijep provod, ali nažalost nije bila u mogućnosti prisustvovati smotri.

Izdvojeni članak

Sljedeći tjedan kreće državna smotra LiDraNo: Donosimo program ovogodišnjeg natjecanja za srednjoškolce

Trojica učenika škole domaćina su doprinijeli opuštanju atmosfere i na pozornici probili led izvedbom Thompsonove pjesme ‘Lijepa li si’. Dvije gitare i harmonika su uspjeli raspjevati publiku, a čak im se pridružio i svirač frule iz publike.

Gromoglasan aplauz i ovacije su ispratile svirače i pjevače, a uslijedio je motivacijski govor Branka Čegeca, državnog povjerenika za LiDraNo. Više puta je istaknuo kako su svi učenici ovdje zahvaljujući vlastitom radu i potencijalu, a mi smo tu da skupa s njima uživamo u plodovima toga rada.

Nakon službenog otvorenja su uslijedili pojedinačni scenski nastupi učenika i učenica koje možete pogledati u fotogaleriji, a sutra nas očekuje itekako bogat umjetnički program. Popis svih učenika i učenica koji su se plasirali na ovogodišnju državnu smotru LiDraNo možete pogledati ovdje.

Pročitajte i ostale tekstove s ovogodišnjeg LiDraNa:

[LiDraNo ’18] ‘Da crkneš od smija’: Zadarski srednjoškolci donose najveće provale i šale u svom školskom listu

[LiDraNo ’18] Učenik šestog razreda o putovanju koje neće zaboraviti: Kako me zagrlila Bosna

[LiDraNo ’18] Ovo su najbolji školski listovi u državi: Krasi ih besprijekoran dizajn i osjetljiva socijalna tematika

Komentar: LiDraNo ’18. – Je li Thompsonu mjesto na državnoj smotri?

[LiDraNo 2018.] Nenad iz Crno bijelog svijeta je odrastao: Pogledajte kako sada izgleda ovaj maturant koji se sprema za ADU