Pretraga

Dvije županije otkazale LiDraNo zbog koronavirusa, pitali smo AZOO hoće li ti učenici ići na državno

A- A+

Zbog straha od koronavirusa, u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji otkazano je održavanje županijske smotre LiDraNo. Što o tome misli, pitali smo i nadležnu Agenciju za odgoj i obrazovanje iz koje su ljuti što su županijska povjerenstva samoinicijativno otkazala smotru. Iako još ne znaju što učiniti, učenici iz tih županija najvjerojatnije neće imati svoje predstavnike na državnu razinu smotre.

foto: CDC za Unsplash

Danas se u cijeloj Hrvatskoj trebala održati županijska razina LiDraNa – smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. No, županijska povjerenstva Istarske i Šibensko-kninske županije, u strahu od širenja koronavirusa, odlučile su odgoditi ta natjecanja.

screenshot: Osnovna škola ‘Monte Zaro’ PulaKako će učenici iz tih županija sada pristupti državnom natjecanju, pitali smo mjerodavnu Agenciju za odgoj i obrazovanje, iz koje nisu zadovoljni odlukom o otkazivanju županijskih smotri.

Izdvojeni članak

Pitali smo Agenciju za odgoj i obrazovanje hoće li se zbog korone odgoditi državna natjecanja

– Šibensko kninska i Istarska županija postupile su suprotno preporukama Stožera civilne zaštite RH-a i obavijestima MZO-a. U ostalim županijama RH, Smotra LiDraNo na županijskoj razini odvija se prema rasporedu, kažu iz Agencije.

Sa županijama i Ministarstvom znanosti i obrazovanja će, kažu, pokušati pronaći način kako da prevladaju ovu situaciju.

– Međutim, u ovom trenutku županije koje nisu provele Smotru na županijskoj razini neće moći uputiti predstavnike na državnu razinu. Važno je pridržavati se preporuka Stožera civilne zaštite RH-a i nadležnog MZO-a, zaključuju iz AZOO-a.

Podsjetimo, iz Agencije su nam početkom tjedna odgovorili i kako se zbog korone zasad neće odgađati državna natjecanja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Copy link
Powered by Social Snap