Pretraga

Klikom na ova dva emotikona u Messengeru, pokreću se zabavne mini-igrice

A- A+

U moru emotikona koje nudi Facebookov Messenger teško je znati značenje baš svakog od njih. Iako ih vjerojatno ne koristite prečesto, emotikoni košarkaška i nogometna lopta, koji naizgled nemaju nikakvu funkciju, zapravo pokreću mini-igricu unutar aplikacije.

Izdvojeni članak

Vrlo značajni trikovi na Facebooku koje mnogi ne znaju

Nekada su emotikoni bili slikovna reprezentacija facijalnih ekspresija koja se sastojala isključivo od interpunkcijskih znakova. U novije doba, pojavom zaslona u boji, a nakon toga i pametnih telefona, emotikoni postaju nešto moderniji, pa sada više ne morate utipkavati tri različita interpunkcijska znaka da biste pokazali sugovorniku da ‘plačete od smijeha’. Dovoljno je ući u izbornik i odabrati emotikon koji želite.

Dodatne opcije za komunikaciju sličicama ima Facebookov Messenger, pa tako umjesto osnovnih emotikona možete u poruke umetati i gifove, ili neke druge tematske sličice.
Ipak, dva naizgled sasvim obična i osnovna emotikona unutar ove aplikacije imaju i dodatnu funkciju. Radi se o košarkaškoj i nogometnoj lopti.

Kada sugovorniku pošaljete košarkašku loptu, ili ju pak on pošalje vama, klikom na loptu započinje jednostavna igrica. Cilj igrice je zabiti koš, a loptu usmjeravate prstom. Svaki pogođeni koš donosi jedan bod, a promašaj vas vraća na nulu. Loptu prstom usmjeravate prema košu. Nakon što odlučite izaći iz igrice, sugovornik s kojim se dopisujete je notifikacijom na Messengeru obaviješten o vašem rezultatu, kao i vi o njegovu.

Screenshot; košarkaška brzim se povlačenjem prsta preko ekrana usmjerava prema košu

Slična je i igrica s nogometnom loptom. Započinje klikom na loptu, ali ovoga puta cilj je zadržati loptu što dulje u zraku. Radi se ovdje o ‘pimplanju’, kako se kaže nogometnim žargonom. Umjesto nogom, cilj je prstom što brže klikati na loptu, kako ne bi ‘pala’ na dno ekrana. Isto kao i u igrici košarke, sugovornik biva obaviješten o vašem rezultatu.

Screenshot; brzim dodirivanjem lopte cilj je spriječiti da lopta ‘padne’