Pretraga

[LiDraNo ’18] KRIM TIM 3: 100% učenička predstava koja je pokorila ovogodišnju državnu smotru

A- A+

Na ovogodišnjoj državnoj smotri LiDraNo, posebnu pozornost u kategoriji skupnih scenskih nastupa privukla je predstava ‘Krim tim 3’ srednjoškolaca iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka. Snažna i genijalna parodija na seriju Krim tim 2 izazvala je oduševljenje prisutnih na LiDraNu pa su gimnazijalci iz Zaboka publiku počastili još jednim nastupom na ceremoniji zatvaranja. U nastavku donosimo video predstave i kratak razgovor s mladim, talentiranim glumcima.

Predstava ‘Krim tim 3’ srednjoškolaca iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Zabok | Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Deset učenika Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka na ovogodišnjoj se državnoj smotri LiDraNo predstavilo predstavom ‘Krim tim 3’. Intrigantan slučaj ubojstva mlade djevojke Ane Silov u Maksimiru, pronađene ‘iza maloga birca’, nikoga na LiDraNu nije ostavio ravnodušnim.

Izdvojeni članak

[LiDraNo ’18] Uznemirujuća priča o sedamdesetima: Moja i Njegova…ljubav u doba heroina

– U Maksimiru nađen leš, iz džepa joj je nestao keš, započinju originalnom glazbenom i plesnom točkom svoju predstavu učenici, ujedno i članovi Dramske skupine MAG.

Kompleksan slučaj ubojstva u samo sebi svojstvenoj, neponovljivoj maniri rješavaju policajka Anja Morić te njezin kolega Leon Lučić i njegov cijeli forenzički zbor. Publika je tijekom izvedbe na LiDraNu bodrila glumce smijehom i pljeskom, a s obzirom da je ekipa iz Zaboka pobrala najviše simpatija, predstavu su izveli još jednom, na ceremoniji zatvaranja državne smotre.

Dva tjedna roka za napraviti predstavu

Popričali smo s učenicima-glumcima iz Dramske skupine MAG, ujedno i zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša. Deset učenika izvelo je predstavu: Edi Erceg, Edo Kruneš Kunšt, Jan Grabrovečki, Ida Matilda Repar, Ariana Šalković, Magdalena Lisak, Patricia Skender, Anamaria Tršinski, Eva Jakuš i Nikolina Svažić.

Predstavu su osmislili za dane otvorenih vrata škole.

– Imali smo dva tjedna roka za napraviti predstavu i ovo smo napisali u dva dana kao zezanciju, nismo očekivali da će doći do te mjere gdje je sad, do LidraNa, rekli su nam učenici nakon prve izvedbe na Lidranu.

100 posto učenička predstava

Inspirirani serijom Krim tim 2, palo im je na pamet da bi mogli raditi parodiju u obliku vlastitog Krim tima 3. Do državne smotre, predstavu su izvodili nekoliko puta i svaki put nailazili na oduševljenje publike.

Izdvojeni članak

[LiDraNo ’18] Potrgao izvedbom: Matej je dobroćudni div koji savršeno skida naglaske, a nakon srednje želi biti ‘teta u vrtiću’

– Svi su bili oduševljeni, a mi smo bili jako iznenađeni što su drugi bili oduševljeni, rekli su nam ovi mladi glumci iz Dramske skupine MAG. Pojasnili su nam i da su upravo oni sami autori predstave, odnosno, da su ju sami napisali te osmislili glazbu i ples. Kako kažu, radi se o 100 posto učeničkoj predstavi. Mentorica Dinka Tomašković-Presečki bila im je jako velika moralna podrška.

Dojam nakon nastupa na LiDraNu: ‘Bolje nije moglo!’

Predstavu su dodatno nadograđivali svakim novim izvođenjem, a nemali broj puta učenici su nam naglasili da su ju napravili iz zezancije. Na sceni se to vrlo dobro vidjelo, a to je prepoznala i mnogobrojna publika.

Deseteročlana glumačka trupa iz Zaboka na kraju nam je zaokružila svoje dojmove s nastupa na LiDraNu, kojim su bili prezadovoljni i kratko i jasno su nam rekli da – bolje nije moglo!

U nastavku pogledajte predstavu ‘Krim tim 3’, uživajte u dobroj zezanciji kroz glumu, ples i pjesmu!

_________________________________________

Fotografije omogućilo Gradsko dramsko kazalište Gavella.

Pročitajte i ostale tekstove s ovogodišnjeg LiDraNa:

[LiDraNo ’18] Srednjoškolci-novinari predstavili se brojnim intervjuima, ali i otkrili što ih muči na pragu zrelosti

[LiDraNo ’18] Potrgao izvedbom: Matej je dobroćudni div koji savršeno skida naglaske, a nakon srednje želi biti ‘teta u vrtiću’

[LiDraNo ’18] Uznemirujuća priča o sedamdesetima: Moja i Njegova…ljubav u doba heroina

[LiDraNo ’18] Zagrebačka maturantica pita se kako danas ostati u Hrvatskoj: Nemoj mi reći kako otići, reci mi kako ostati

[LiDraNo ’18] Nenad iz Crno bijelog svijeta je odrastao: Pogledajte kako sada izgleda ovaj maturant koji se sprema za ADU

Komentar: LiDraNo ’18. – Je li Thompsonu mjesto na državnoj smotri?

[LiDraNo ’18] ‘Da crkneš od smija’: Zadarski srednjoškolci donose najveće provale i šale u svom školskom listu

[LiDraNo ’18] Učenik šestog razreda o putovanju koje neće zaboraviti: Kako me zagrlila Bosna

[LiDraNo ’18] Ovo su najbolji školski listovi u državi: Krasi ih besprijekoran dizajn i osjetljiva socijalna tematika

[Fotogalerija] Bili smo na otvorenju državne smotre LiDraNo i vidjeli prve nastupe