Pretraga

Hoće li ovaj potez privući mlade da izađu na izbore? ‘Neće vas niti Taylor Swift spasiti’

A- A+

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas, smatra da bi Taylor Swift mogla potaknuti mlade da izađu na izbore za Europski parlament. Prema njegovim riječima, nitko ne može mobilizirati mlade bolje od mladih, a popularnu američku pjevačicu vidi kao pravi izbor za to.

Taylor Swift u spotu za pjesmu 'Look what you made me do'

Taylor Swift u spotu za pjesmu ‘Look what you made me do’ | foto: screenshot/youtube

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas došao je do rješenja kako potaknuti mlade da izađu na izbore za Europski parlament koji će se održati u lipnju ove godine. On, naime, smatra da bi mlade na glasanje mogla potaknuti, ni više ni manje nego – Taylor Swift.

– Nitko ne može mobilizirati mlade bolje od mladih. Mladi su ti koji mogu mobilizirati mlade da sudjeluju, više nego povjerenici. Gajim velike nade da će netko iz njenog (Taylorinog) PR tima pratiti ovu konferenciju i prenijeti joj naš zahtjev, rekao je Schinas na konferenciji za medije.

Izdvojeni članak
taylor swift

Taylor Swift dobila počasni doktorat: ‘Nisam tip doktorice koju želite imati u blizini’

Kako prenosi Politico, to ne bi bila nikakva novost da se popularnost američke pjevačice iskoristi u poticanju mladih da glasuju na izborima. Primjerice, prošloga je rujna Swift potaknula svoje pratitelje na Instagramu da se registriraju za glasovanje u SAD-u i tamošnja platforma Vote.org zabilježila je više od 35.000 registracija u roku nekoliko sati.

Poziv Schinasa upućen Taylor Swift komentirala je na LinkedInu diplomirana novinarka, politologinja i influencerica Nina Skočak.

– Neće vas niti Taylor Swift spasiti kad mladi nemaju za koga glasati jer nitko ne zastupa naše interese. Tjerate nas na dno lista čisto da popunite kvote, ne bavite se problemima koje nas zanimaju, strukture stranaka su prahistorijske i ne shvaćate da mladi nisu budućnost, nego sadašnjost. Stavite mlade direktno u procese donošenja odluka pa nećete morati moliti američke zvijezde za jeftine političke poruke, zaključila je Skočak.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem