Pretraga

Onaj jedan lik kad se vrati s Erasmusa: Ne priča hrvatski, ali zna naručiti pivo na tri jezika

A- A+

Odjednom ne zna hrvatski iako tu živi cijeli život, nije siguran ni je li bio u Litvi ili Latviji, ponovio je godinu na faksu, ali zato zna naručiti pivo na tri jezika – svaki Erasmusovac ikad. Barem prema stereotipima i skeču koji su nam napravili 2 kitice.

2 kitice Erasmus

Foto: 2 kitice, srednja.hr

Kažu da je najveći talent ekipe koja ode na Erasmus+ to što u svaki razgovor mogu ubaciti činjenicu da su bili na Erasmusu. Kako i ne bi, kada je to zaista jedinstveno iskustvo, bez šale. Provesti semestar ili dva u drugoj državi znači ne samo upoznati se s faksom i načinom studiranja negdje van Hrvatske, nego i upoznati nove ljude i njihove kulture.

Izdvojeni članak
Lorena Farkač Erasmus iskustvo u Francuskoj

Biste li proveli 5 mjeseci na faksu u Francuskoj? Influencerica je podijelila svoje iskustvo s nama

Pa onda ne iznenađuje previše što im svaka druga rečenica započinje s ‘ali ja kad sam bio/la u…’. Ili im je to barem lakše oprostiti. Jer, ako ništa, barem znate da u ekipi imate jednu osobu koja će vam znati naručiti cugu gdje god da se nalazili.

Kako još izgleda stereotipni student koji se vratio s Erasmusa i koje laži, ovoga, priče svima ponavlja, šarmantno je dočarao i dvojac 2 kitice u svojem novom skeču.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem