Pretraga

Prije dolaska na Erasmus guglao hrvatski grad pa se iznenadio: ‘Mislio sam da Google griješi’

A- A+

Ozod Abdukhalikov Uzbekistanac je koji je redovni student u Poljskoj, ali trenutno je na Erasmus razmjeni u Puli. On i Ivo Pirić Cueva, Hrvat rođen u Španjolskoj, bili su gosti našeg nedavnog podcasta. Kako nam je ispričao Ozod, kada je odlučio guglati Pulu, mislio je da Google griješi i da mu pokazuje Kolosej u Rimu, a ne pulsku Arenu.

Ilustracija: Unsplash

Studenti Ivo i Ozod među onima su koji su se odlučili na Erasmus mobilnost tijekom studija. Ivo je Hrvat iz Španjolske, a Ozod Uzbekistanac koji studira u Poljskoj. Obojica su na razmjeni u Puli, a u našem nedavnom podcastu naveli su da je Hrvatska popularna Erasmus destinacija u njihovim zemljama, te im je studentska razmjena na kojoj se trenutno nalaze bio prvi odabir.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli im se jako sviđa, kažu, nisu znali da ima toliko privilegija. Naš novinar, među ostalim, pitao ih je kako je izgledalo njihovo prvo istraživanje Pule, a što su o njoj saznali tek kad su ovdje stigli?

– Na početku nisam znao za pulsku Arenu. Mislio sam da je Kolosej jedino u Rimu. Kada sam provjeravao informacije o Puli, vidio sam amfiteatar. Pomislio sam – ‘možda je nešto krivo s Googleom, pokazuje rimski Kolosej’. Ali nije. Prije nego dolaska mislio sam da ima više aktivnosti u Puli. Ali, kada sam došao, vidio sam da je mirnije mjesto. Svi su opušteni, u nedjelju je sve zatvoreno, ispričao nam je Ozod.

Čitav podcast možete pogledati u nastavku:

 


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem