Pretraga

Srednjoškolac iz Krapine među 27 najboljih mladih prevoditelja u Europskoj uniji

A- A+

Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije od 2007. svake godine organizira natjecanje Juvenes Translatores, financirano sredstvima programa Erasmus+, kako bi promicala prevođenje i višejezičnost. Ovoga su tjedna objavili imena 27 pobjednika 17. izdanja natjecanja, među kojima je i Dominik Mihaljinec iz Srednje škole Krapina.

rječnik

Foto: Unsplash

Europska komisija objavila je imena 27 pobjednika 17. izdanja natjecanja za mlade prevoditelje ‘Juvenes Translatores‘. Ovogodišnja tema, ‘odvažno u promjene’, inspirirala je 3.056 srednjoškolaca da testiraju svoje jezične sposobnosti prevođenjem tekstova između 24 službena jezika Europske unije.

Učenici iz 701 škole isprobali su 155 jezičnih kombinacija, uključujući i one manje uobičajene, poput prijevoda s rumunjskog na švedski i s češkog na danski. Dominik Mihaljinec iz Srednje škole Krapina istaknuo se kao hrvatski pobjednik, među 247 učenika koji su dobili posebno priznanje za svoje izvrsne prijevode.

Dodjela nagrada zakazana je za 21. ožujka 2024. u Bruxellesu, a detaljni video objave pobjednika pogledajte u nastavku.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem