Pretraga

VIDEO: Pulski studenti pogađali EU zemlje i gradove, biste li vi našli ‘tonući pakao’?: ‘Ajme majko, tužno’

A- A+

Pulski studenti su prihvatili naš izazov. Na slijepoj karti su nam pokazivali gdje se nalaze Rumunjska, Finska, Irska i Nizozemska. Pitali smo ih i za njihove glavne gradove. Samo jedan student je znao sve odgovore.

Pulski studenti pogađaju Eu zemlje i glavne gradove. Foto: Srednja.hr

Iako Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nema studij geografije, zanimalo nas je koliko su se studenti u ovom gradu snalaze u kartografiji EU članica. Kao što smo ranije pisali, u Osijeku je najbolji bio maturant koji je svoje poznavanje karte zahvalio svom profesoru geografije.

U Puli nas je zanimalo znaju li naši ispitanici pronaći Rumunjsku, Finsku, Irsku i Nizozemsku. Zanimalo nas je i znaju li studenti njihove glavne gradove. Studenti su se ustvari i dosta dobro snašli, iako je samo jedna osoba, student povijesti imala sve točne odgovore.

No, pojedine zemlje i gradovi su bili vrlo izazovni. Čak do te mjere da je jedna naša sugovornica kroz smijeh uzviknula ‘Ajme majko tužno. ‘Finska prijestolnica je možda bila i najveći izazov. Skoro pa nije pomogao čak ni mali trag koji smo dali. ‘Pakao koji tone’, samo na engleskom.

– Mozak ne, ne, jer mi je blokirano na engleskom. I sad mi stalno dolazi na hrvatski. Helsinki!, nadopunjavale su se dvije studentice naposljetku stignuvši do točnog odgovora.

Kako su se snašli s pogađanjem ostalih država i gradova, pogledajte u videu u nastavku.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem