Pretraga

Zadatak dana: Euro koristimo već neko vrijeme, stoga bismo svi trebali znati odgovor na ovo

A- A+

Euro je službena valuta koja se koristi u eurozoni, a koristimo ga i mi od 1. siječnja 2023. godine. Kao što se može i pretpostaviti, ova valuta ima značajnu ulogu u svjetskoj ekonomiji, ne samo kao jedna od najvažnijih valuta za trgovinu i financije, već i kao ključni element u političkoj i ekonomskoj integraciji Europe. No, znate li koje su godine puštene u optjecaj novčanice i kovanice eura?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.