Pretraga

Zadatak dana: Mislimo da znamo sve o susjedima, a znate li kada su ušli u EU?

A- A+

Kada se gledaju naši najbliži susjedi iz bivše Jugoslavije, mnogi vole reći da bismo se trebali ugledati na Sloveniju. Radi se, naime, o državi koja se ističe kao primjer uspješne integracije u europsku zajednicu, a sve zahvaljujući strateško geografskom položaju. Slovenija je od ulaska u Europsku uniju postigla značajan napredak u modernizaciji infrastrukture, unapređenju standarda života svojih građana i jačanju demokratskih institucija. Znate li kada je Slovenija ušla u EU?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.