Pretraga

Zadatak dana: Europska unija ima četiri glavne institucije, znate li gdje se nalaze?

A- A+

Na čelu uprave Europske unije su četiri glavne institucije koje donose odluke. To su redom Europski parlament, Europsko vijeće, Vijeće Europske unije te Europska komisija. Ove institucije zajedno određuju u kojem će se smjeru kretati politike EU-u i imaju različite uloge u zakonodavnom postupku. Sve ove institucije imaju svoja glavna sjedišta. Znate li u kojem se gradu ne nalazi sjedište jedne od njih?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.