Pretraga

Zadatak dana: Mislite da znate dosta toga o nacionalnim valutama? Odgovorite na ovo pitanje

A- A+

Kada se pomisli na Europsku uniju, mnogi će odmah pomisliti i na zajedničku valutu, odnosno euro. Euro je trenutno službena valuta 20 od 27 država članice EU-a koje zajedno čine eurozonu. Uvođenje eura 1999. godine označilo je značajan korak prema ekonomskoj integraciji među članicama EU-a, omogućavajući lakše trgovanje i investicije preko granica te pomažući stabilizirati ekonomije zemalja članica. No, neke zemlje i dalje koriste svoje valute. Znate li koliko država članica Europske unije ima krunu kao nacionalnu valutu?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.