Pretraga

Zadatak dana: Neki kažu da je program TEMPUS preteča Erasmusa, znate li kada je utemeljen?

A- A+

Program TEMPUS (Trans-European Mobility Scheme for University Studies) dio je inicijative Europske unije usmjeren na poticanje visokoškolske suradnje između zemalja EU-a i susjednih regija, uključujući Istočnu Europu, Središnju Aziju, Zapadni Balkan i Mediteran. Cilj programa TEMPUS bio je modernizirati i reformirati visokoškolske sustave u partnerskim zemljama kroz razmjene, razvoj kurikuluma i izgradnju institucionalnih kapaciteta te je na koncu integriran u širi okvir svima poznatog programa Erasmus+.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.