Pretraga

Zadatak dana: Po kojem je voću nazvano jedno od najrazvijenijih područja Europe?

A- A+

Jedno od gospodarski najrazvijenijih i najgušće naseljenih područja u Europi prostire se od jugoistočne Engleske preko Beneluxa, zapadne Njemačke, do sjeverne Italije i južne Francuske. Ovo područje uključuje neke od najznačajnijih i najvećih europskih gradova, a karakterizira ga visoka urbanizacija, razvijena infrastruktura i značajna ekonomska aktivnost. No, najzanimljivije od svega je to da je to područje u svom nazivu ima jednu boju i jedno voće. Znate li njegov naziv?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.