Pretraga

Biologija nije bila teška ako si učio

A- A+

Danas ujutro maturanti diljem Hrvatske bavili su se biologijom. Izašli smo pred zagrebačku II. i VII. gimnaziju kako bi pitali kakav kakav je bio ispit. Maturanti su u uglavnom bili zadovoljni ispitom. – Ako si dovoljno učio, onda si mogao dobro napisati. Eh da sam bar učila, kazala nam je Ivana saževši u svojoj izjavi poantu ovog ispita.

Dio pitanja od prošle godine se ponavljao

Nekolicina sugovornika nam je kazala kako im je biologija ipak rezervna opcija. Bruno iz II. gimnazije je to također potvrdio. – Zanimaju me nutricionizam i biologija, ali nije to ono što bi primarno htio upisati.

Bruno nam je uz to otkrio da su se neka pitanja od prošle godine ponovno našla u ispitu.  – Dio pitanja se ponavilo i dosta mi je pomoglo što sam prije ispita riješio neke od prošlogodišnjih ispita, kazao je zadovoljno.

Ispit za one s različitim interesima

Nakon nutricioniste Bruna svoje dojmove podjelila je s nama i Dunja, učenica VII. gimnazije. – Htjela bih upisati krajobraznu arhitekturu i za to mi je biologija potrebna. Inače, zadovoljna sam kako je ispit protekao i kako sam ga ja napisala, kazala je.

Očito je kako je maturalnih ispit iz biologije bio važan srednjoškolcima s najrazličitijim interesima, te se nadamo da će većina biti zadovoljna rezultatima i znanjem koje su danas mogli pokazati, jer po svemu sudeći nije bio pretjerano težak.